Home > #Hoofdnieuws > DTM en ADAC GT op weg naar fusie?

DTM en ADAC GT op weg naar fusie?

Opvallend nieuws op diverse internationale websites: met name de promotoren van DTM en ADAC GT zouden in overleg zijn over een mogelijke samenwerking en fusie.

Het is inderdaad opvallend dat noch de ADAC GT, noch de DTM tot dusver een kalender 2023 hebben bekend gemaakt. Zowel de Amerikaanse website Sportscar365 als Endurance-info hebben het op verschillende manieren over een overname, fusie of andere vorm van samenwerking tussen beide kampioenschappen en ook bij Autosportwereld.be werd het nieuws door een interne bron bevestigd. Het is dus niet uitgesloten dat Duitsland in 2023 evolueert naar één GT3-kampioenschap en niet twee zoals de voorbije twee seizoenen het geval was. Het feit dat in één land twee topkampioenschappen met identieke auto’s opereerden, is uiteraard een enorme luxe die zeker in deze tijden misschien wel onhoudbaar werd.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…  

error: Alert: Content is protected !!