Home > #Hoofdnieuws > Belcar 2022: Christoff Corten blikt terug op sterk seizoen

Belcar 2022: Christoff Corten blikt terug op sterk seizoen

Christoff Corten heeft in 2022 weer twee mooie lijnen op zijn palmares bij ingeschreven. De snelle man uit Tienen werd kampioen in de Porsche Endurance Trophy en vicekampioen in Belcar Endurance Championship en dat na onder meer twee zeges in de Porsche Endurance Trophy. Meteen is hij ook al bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2023, waarin hij weer zijn kwaliteiten als uithoudingsracer pur sang in de verf wil zetten.

Foto: © Ollivision

2022 was in de eerste plaats weer een gewoon racejaar, een autosportseizoen waarin de fans weer volop van onze favoriete sport konden genieten en dat na twee jaar die menselijk en zakelijk vaak moeilijk waren”, is de belangrijkste vaststelling van Christoff Corten na afloop van het geslaagde seizoen. “Sportief waren we ook succesvol en dat is uiteraard een tweede belangrijke conclusie na een jaar lang racen. De titel in de Porsche Endurance Trophy betekent voor mij heel veel en motiveert ons om volgend seizoen weer op alle fronten vooraan mee te strijden. Ik wil na dit mooie seizoen dan ook niet nalaten om alle sponsors en partners, het team Russell Racing by NGT en de vele fans van onze prachtige sport te bedanken.

Het seizoen 2022 eindigde met een zeer spannende race in Zolder, waar werkelijk op de meet over winst en verlies beslist werd. “Het was inderdaad spannend”, herinnert Christoff Corten zich. “We hebben dit jaar met regelmaat en twee zeges de basis van ons succes gelegd, maar de concurrentie was stevig met de beste Belgische Porsche-teams aan de start van de diverse races. Zeker tijdens de 24 Hours of Zolder was de startgrid er een die absoluut mocht gezien worden, met zelfs ex-Le Mans-winnaars aan de start van de race. De betrouwbaarheid van onze Porsche 911 GT3 Cup – type 992 – was exemplarisch en wij hebben werkelijk geen enkel technisch euvel gekend in meer dan 35 uur autosportcompetitie. Voeg daar de sterke aanpak van ons team Russell Racing by NGT Racing aan toe en je krijgt de ingrediënten van een mooi seizoen in deze aantrekkelijke competitie.

De winterperiode is dan wel een periode waarin niet geracet wordt, Christoff Corten is wel al volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2023.

“Het is nog even wachten op de definitieve kalenders van de kampioenschappen, maar dat wil niet zeggen dat wij stilzitten. We gaan volgend seizoen weer racen en de fundamenten daarvan leg je nu en vandaag. Waar, wat en hoe: dat zullen we vermoedelijk begin volgend jaar bekend maken en ik kijk er nu alvast al enorm naar uit. Bij deze neem ik dan ook de gelegenheid te baat om iedereen een fijn eindejaar en een gezond 2023 te wensen.”   

error: Alert: Content is protected !!