Home > Moto > Internationaal > WorldSBK Australië: seizoen 2022 afgesloten

WorldSBK Australië: seizoen 2022 afgesloten

Op Philip Island in Australië werd vorig weekend het WK Superbike afgesloten. De kampioenen, die waren al gekend maar Philip Island staat wel goed op het cv. Het was Jonathan Rea die op Kawasaki zaterdag een einde maakte aan een voor hem ongewoon lange reeks zonder zeges. De Noord-Ier pakte race 1, terwijl de nieuwbakken wereldkampioen Alvaro Bautista (Ducati) de superpolerace op zijn naam schreef en zondag in race 2 naar de winst reed. In de Supersport was er zaterdag de verrassende zege van de Italiaan Montella (Kawasaki) terwijl ook daar de nieuw gekroonde wereldkampioen, de Zwitser Aegerter, op Yamaha zondag naar de zege reed in race 2.

Foto: © worldsbk.com

error: Alert: Content is protected !!