Home > Circuit > GT World Europe: Boutsen Racing en Marc VDS samen onder één dak

GT World Europe: Boutsen Racing en Marc VDS samen onder één dak

Vanaf 2023 zullen Boutsen Racing en Marc VDS samenwerken om de beroemde kat terug te brengen in de GT-racerij. Op het programma: de Fanatec GT World Challenge Europe, met twee Audi’s R8 LMS GT3 Evo II, en de Lamborghini Super Trofeo.

Ze delen een passie. Autosport zit in hun DNA. Elk hebben ze al een paar mooie bladzijden van de Belgische autosportgeschiedenis geschreven. Door samen te werken zijn ze nu vast van plan om ook in de toekomst mooie dingen te laten zien! Vanaf 2023 wordt de Waverse renstal Boutsen Racing omgedoopt in BOUTSEN VDS, om zo de nieuwe samenwerking met graaf Marc van der Straten in de verf te zetten.

“Iedereen kent mijn passie voor de gemotoriseerde sporten, een waar familietrekje”, glimlacht Marc van der Straten. “In de autosport is mijn team Marc VDS vooral bekend om de zege in de 24 Uur van Spa 2015, maar iedereen herinnert zich ook de Gillet Vertigo’s, de Ford GT’s, de Ford Mustang of zelfs het Aston Martin prototype dat in 2011 in onze kleuren aan de 24 Uur van Le Mans deelnam. Het Marc VDS Racing Team is sinds 2010 ook actief op twee wielen, met onder andere drie wereldtitels in Moto2. Toch had ik enorm veel zin in een terugkeer naar de GT’s en de enduranceracerij, want dat ligt me nauw aan het hart. Door het partnership met de familie Lainé-Boutsen kan ik mijn kat, mijn logo, opnieuw laten heropleven, zonder van op nul te moeten beginnen. Daar ben ik heel blij om, en ik kan haast niet wachten tot het seizoen 2023 begint!”

Sinds 1999 leidt Olivier Lainé Boutsen Racing, samen met zijn echtgenote Olivia Boutsen, de zus van de voormalige F1-rijder. “Thierry is een fantastisch consulent voor ons team, maar de dagdagelijkse leiding is in handen van Olivia en mezelf, samen met onze zoon Amaury, die zich in marketing heeft gespecialiseerd”, stelt het ex-lid van het Larrousse F1-team. “In 20 jaar tijd hebben we van heel wat facetten van de autosport geproefd. In het Belgische kampioenschap Formule Renault 1.6 hebben we jonge talenten de gelegenheid gegeven zich te ontplooien, we werkten ook heel wat toerwagenraces af – met onder andere twee opeenvolgende titels in TCR Benelux – en we stonden met een LMP2-prototype aan de start in de 24 Uur van Le Mans. Toch richten we ons nu op de GT-racerij, met aan de ene kant de Fanatec GT World Challenge Europe en aan de andere de Lamborghini Super Trofeo.”

Voor Boutsen Racing is de samenwerking met Marc VDS een langetermijnproject. “We koesteren heel wat ambities”, glimlacht Olivia Boutsen. “Maar we beseffen maar al te goed dat we niets mogen overhaasten. In 2023 zullen we nog steeds deelnemen aan de Lamborghini Super Trofeo en versterken we onze aanwezigheid in de Fanatec GT World Challenge Europe. Nadien is alles mogelijk, maar we bekijken het seizoen per seizoen.”

De samenwerking met Audi Sport customer racing gooide in 2022 al zijn vruchten af, en het is dan ook met de Duitse merk-met-de-ringen dat BOUTSEN VDS volgend jaar op de circuits aanwezig zal zijn. “Maar in plaats van één R8 LMS GT3 Evo II in de Endurance Cup te laten rijden, zetten we voortaan twee bolides in, zowel in Sprint als in Endurance”, stelt Amaury Lainé, als kind al in de autosportketel gevallen. “Het is een grote stap voor ons team, maar we zijn ontzettend gemotiveerd en de samenwerking met Marc VDS zal ons toelaten om alles in een heel goede context uit te werken.”

Het is evenwel nog te vroeg om alle rijders bekend te maken – de SRO-reglementen voor volgend seizoen zijn nog niet vastgelegd – maar van twee namen voor 2023 is men wel al zeker. “Ik volg Aurélien Panis en Alberto di Folco al een paar jaar”, legt Marc VDS uit. “Het is dan ook maar logisch dat ze volgend seizoen voor ons team zullen rijden. Wat de andere namen betreft: daar zijn de gesprekken volop bezig en we zullen binnenkort kunnen bekend maken wie volgend jaar onze kleuren zal verdedigen. In afwachting: lang leve het nieuwe BOUTSEN VDS !”

error: Alert: Content is protected !!