Home > Electric > Formule e > FE: nieuwe regels in een notendop

FE: nieuwe regels in een notendop

Met nog iets minder dan een maand tot de wintertraining van de Formule in Valencia, heeft de organisatie de nieuwe regels voor seizoen negen voorgesteld. Deze aanpassingen moeten de start met de Gen3 wagen in goede banen leiden.

  • Raceduur: de tot nu toe bekende 45min + 1 ronde worden vervangen een vast aantal rondes per race. Safety cars en Full Course Yellow’s zorgen dan voor de toevoegingen van een extra ronde in plaats van extra tijd.
  • Attack Charge vervangt Attack Mode: Tijdens enkele races dit seizoen zal er getest worden met een zogeheten laadstop. Rijders moeten dan een pitstop van 30 seconden tijden, waarbij de wagen kort zal opladen (+ 4kWh). Hierna krijgen de rijders twee keer een boost van 300 kWh naar 350 kWH.
  • Rookie test: Net zoals in de F1 moet elk team een onervaren rijder de kans geven om te rijden tijdens de eerste vrije training . Op deze manier kunnen opkomende coureurs de unieke kwaliteiten van de FE te ervaren en bijdragen aan de vooruitgang van het team.

Van 13 tot en met 16 december vinden in Valencia de pre-season testen plaats. Uiteraard is Autosportwereld.be daar aanwezig om u een eerste blik op de nieuwe wagens te geven.

You may also like
In een notendop: Formula E
FE: Venturi Grand Prix wordt Monaco Sports Group
FE: Autosportwereld in gesprek met wereldkampioen Stoffel Vandoorne
FE: huldiging voor Stoffel Vandoorne op 3 september
error: Alert: Content is protected !!