Home > #Hoofdnieuws > F2 Abu Dhabi: Lawson wint sprintrace, Cordeel aan de voet van het podium

F2 Abu Dhabi: Lawson wint sprintrace, Cordeel aan de voet van het podium

Het werd een les in bandenmanagement voor de rijders in de Formule 2. In dat spelletje bleek Liam Lawson (Carlin) vandaag de beste. Onze landgenoot Amaury Cordeel reed voor Van Amersfoort zijn beste race van het seizoen en strandt aan de voet van het podium in vierde positie.

Foto: © Dutch Photo Agency/ archief

Richard Verschoor (Trident) hield vast aan zijn pole bij de start, gevolgd door een goed gestarte Liam Lawson en een Amaury Cordeel die zich niet liet verrassen. Zoals we dit seizoen al zo dikwijls zagen duurde het feest niet lang. Na amper enkele bochten verloor Daruvala de controle over zijn Prema machine en tikte ook Enzo Fittipaldi aan. Beide rijders gingen in de rail, gelukkig zonder gevolgen voor beiden. De reparatie van de safer vangrails was echter de reden voor een zeer lange rode vlag periode.

Na de herstart achter safetycar nam Verschoor weer de leiding, voor Lawson en Cordeel. De beide koplopers leken iets los te breken maar Cordeel kon het contact met de leiders wel behouden en zelfs de Noor Hauger op afstand houden. Maar zoals gezegd werd het een spelletje “banden sparen” voor de medium band waarop iedereen was gestart. Verschoor moest het eerst de rol lossen en zag Lawson naar de leiding gaan. De Kiwi liep daarna gestaag uit en won op overtuigende wijze.

Daarachter kon Cordeel druk komen zetten op Verschoor, maar hij slaagde er niet in de Nederlander opzij te zetten. Integendeel, de afslijtende banden brachten ook Cordeel in de problemen toen hij nieuwbakken kampioen Drugovitch met de MP Motorsport bolide achter zich kreeg. Uiteindelijk slaagde Drugovitch er in om drie ronden voor de finish Cordeel van de derde plaats te verjagen. Maar Cordeel toonde vandaag dat hij veel heeft bijgeleerd, zich nu kan mengen in de strijd om het podium en bovendien is deze vierde plaats zijn beste resultaat van het seizoen.

Morgen is er de hoofdrace, met verplichte pitstop en met de ontstuimige Iwasa op de pole. Een nieuwe kans voor Cordeel, die als zesde start, om zich te tonen.

error: Alert: Content is protected !!