Home > #Hoofdnieuws > F1 Academy naast W Series

F1 Academy naast W Series

Vanaf 2023, zal er in de Formule 1-weekends een serie komen voorbehouden aan vrouwen: de F1 Academy. De bedoeling is om jonge vrouwen een opstapje te geven naar de hogere echelons van de autosportcompetitie.

Foto: © fans.formula1.com

En als u denkt “wacht eens even,, dit heb ik toch nog gehoord?”, dan hebt u ergens gelijk. Er zijn ook de W Series, die eenzelfde doel wilden nastreven maar op veel kritiek stuitten en dit lopende seizoen zelfs vroegtijdig de boeken moesten dicht slaan. Maar de F1 Academy wil nog iets lager beginnen en een opstap vormen naar zowel de W Series als de Formule 3, Formule 2 en Formule 1…

De serie zal gevormd worden door vijf teams die op dit moment deelnemen in de F2 en F3. Zij zullen ieder drie wagens inzetten op zo een deelnemersveld te maken van 15 wagens. In het openingsseizoen worden er zeven weekends gehouden met drie races elk, plus vijftien dagen aan officiële tests.

De wagens worden het Tatuus T421 chassis met een Autotecnica turbomotor van 165 pk, op banden van Pirelli. De serie zal beheerd worden door Bruno Michel, die nu ook al verantwoordelijk is voor de Formule 3 en de Formule 2.

error: Alert: Content is protected !!