Home > #Hoofdnieuws > WRC 2023: Katsuta vervangt Lappi, Toyota op zoek naar nieuw jong talent?

WRC 2023: Katsuta vervangt Lappi, Toyota op zoek naar nieuw jong talent?

Dat er bij wereldkampioen Toyota in WRC weinig zou veranderen voor 2023 was al langer aangekondigd, maar het vertrek van de Fin Esapekka Lappi maakt dat de kaarten voor 2023 toch enigszins anders geschud worden. 

Esapeakka Lappi wordt vermoedelijk later deze week nog aangekondigd bij Hyundai en dus krijgt Takamoto Katsuta na zijn vijfde plaats in het WK promotie en zal de Japanner in 2023 de derde wagen delen met Sébastien Ogier (die vast met Vincent Landais zal rijden). Concreet betekent het dat Katsuta in bepaalde wedstrijden voor zijn werkgever WK-punten kan scoren, daar waar hij tot dusver voor het ‘tweede team’ Toyota Gazoo Racing uitkwam. Teammanager Jari-Matti Latvala moet ook op zoek naar een nieuwe – vermoedelijk jonge – rijder die op zijn beurt Katsuta vervangt in de vierde Toyota Yaris, ingezet door dat Toyota Gazoo Racing WRT NG-team.    

Wereldkampioen Kalle Rovanpera en Elfyn Evans blijven uiteraard de vaste rijders in het eerste team van Toyota.

error: Alert: Content is protected !!