Home > #Hoofdnieuws > WRC 2023: Hyundai trekt Lappi en Breen aan, Neuville absolute nummer #1

WRC 2023: Hyundai trekt Lappi en Breen aan, Neuville absolute nummer #1

Hyundai Motorsport heeft zijn line-up voor het WRC 2023 bekend gemaakt en die omvat met nieuwe en terugkerende gezichten voor het tiende seizoen van de Koreaanse constructeur in het WRC. Thierry Neuville is de absolute nummer #1 van het team dat eindelijk de wereldtitel bij de rijders wil veroveren.

Foto’s: © Hyundai Motorsport

Naast de reeds bevestigde Thierry Neuville zal de Fin Esapekka Lappi een volledig seizoen in een Hyundai i20 WRC rijden. De winnaar van de Rally Finland van 2017 heeft drie podiumplaatsen behaald tijdens zijn een campagne in 2022, met een derde plaats op sneeuw in Zweden, op gravel in Finland en op asfalt in Ieper. De derde Hyundai i20 N Rally1 wordt gedeeld door de zeer ervaren Spanjaard Dani Sordo en de Ier Craig Breen. Sordo is al bij Hyundai Motorsport sinds het eerste seizoen van het merk in het WRC en heeft een integrale rol gespeeld in de groei en ontwikkeling ervan. Breen reed eerder voor het team tussen 2019-2021 en behaalde vier podiumplaatsen.

Thierry Neuville lijkt bijzonder gemotiveerd voor 2023: “We kunnen vol goede moed en met stevige motivatie naar het seizoen 2023 kijken, wetende dat we een sterke en ervaren crew line-up hebben. Esapekka is een geweldige aanwinst voor ons team en ik weet zeker dat hij een belangrijke bijdrage zal spelen. Het is ook leuk om Craig terug te hebben, die een derde auto deelt met Dani. Het is een goede combinatie van bekende gezichten en nieuw bloed, die ons zeker een nieuwe impuls zal geven aan het begin van een nieuwe campagne. De teamgeest is echt een belangrijke waarde bij Hyundai Motorsport, waarbij alle leden van het bedrijf bijdragen aan onze doelstellingen; met onze bevestigde crew line-up zijn we nu in goede vorm op weg naar een nieuw kampioenschapsjaar.”

Na de aankondiging van Toyota eerder, is het nu enkel nog afwachten wat M-Sport Ford in 2023 gaat doen.

error: Alert: Content is protected !!