Home > Circuit > F2 Abu Dabi: Iwasa met sterke pole

F2 Abu Dabi: Iwasa met sterke pole

De laatste pole van het seizoen kwam toe aan de Japanner Iwasa, die op de lijn nog iedereen verraste. Onze landgenoot Amaury Cordeel vertrekt zondag op een mooie achtste startplaats.

Foto: ©Dutch Photo Agency/archief

In de ochtend zette de Japanner Ayumu Iwasa (DAMS) in de vrije training al vroeg in de sessie een reeks tijden neer waar niemand meer aan kon. Hij sloot dan ook de sessie af als snelste, voor Theo Pourchaire (ART) en voor Logan Sargeant (Carlin).

In de kwalificatie werd er slag geleverd tussen Theo Pourchaire, Logan Sargeant, Felipe Drugovitch (MP Motorsport) en Jack Doohan (UNI Virtuosi). Het waren echter de DAMS rijders die als een duiveltje uit een doosje uiteindelijk de voorste startrij kwamen bezetten, met eerst Nissany die de pole pakte om die onmiddellijk uit handen te moeten geven aan teamgenoot Iwasa. Theo Pourchaire en de kampioen 2022, Felipe Drugovitch volgen op de tweede rij. Voor Logan Sargeant, die als zesde vertrekt, wordt het een belangrijk weekend. Hij moet Jack Doohan in het oog houden, die in het kampioenschap achter hem staat. De derde plaats in het kampioenschap is voor hem van levensbelang voor de punten op de F1 superlicentie. Sterker nog, als Pourchaire een pechreeks kent en Sargeant wint over de hele lijn, dan is er zelfs nog een waterkans op het vicekampioenschap.

Amaury Cordeel zette zich met de Van Amersfoort bolide op de achtste startplaats en vertrekt morgen in de sprintrace op de tweede startrij. Richard Verschoor staat dan op de pole.

error: Alert: Content is protected !!