Home > F1 > F1 Abu Dhabi: Mercedes trekt goede vorm door, Ricciardo keert terug naar Red Bull

F1 Abu Dhabi: Mercedes trekt goede vorm door, Ricciardo keert terug naar Red Bull

In de vrije trainingen op vrijdag voor de Grote Prijs F1 van Abu Dhabi ging Mercedes door op haar elan van Brazilië. Verder moesten Red Bull en Ferrari niet onderdoen voor de Duitsers. Lewis Hamilton (Mercedes) werd eerste in de eerste vrije training, Max Verstappen (Red Bull) was de snelste in de tweede vrije training. Daniel Ricciardo (McLaren) keert volgend jaar terug naar Red Bull.

Foto: © mercedesamgf1.com – Tekst: Jarne De Scheemaecker


In de eerste vrije training waren heel wat rookie rijders die achter het stuur zaten. Liam Lawson, Jack Doohan, Pietro Fittipaldi, Robert Schwartzmann, Patricio O’ward, Logan Sargeant en Felipe Drugovich kregen allemaal een kans om de omloop in Abu Dhabi in een F1-bolide af te leggen. Ook Robert Kubica mocht opnieuw in een F1-wagen kruipen, hij heeft wel al ervaring in de koningsklasse. Bij Mercedes trekken ze hun goede vorm uit Brazilië door. De zilverpijlen waren de snelste in de eerste vrije training. Lewis Hamilton eerste, George Russell tweede. Achter hen kwamen Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull), zij strijden zondag voor de tweede plek in het klassement. Wie van de twee als eerste over de streep komt, is vicewereldkampioen.

Max Verstappen op één

In de tweede vrije training was Max Verstappen (Red Bull) de snelste. De Nederlander werd in de eerste vrije training vervangen door Lawson, maar schoot in deze sessie meteen naar de eerste plek. Russell moest maar liefst drie tienden prijsgeven, Leclerc bijna een halve seconde. Verder vulden Hamilton en Perez de top vijf aan.

Ricciardo terug naar Red Bull

Daniel Ricciardo keert volgend jaar terug naar Red Bull als reserverijder. Dat maakte Red Bull-adviseur Helmut Marko vrijdag bekend. De Australiër reed al vier jaar voor het Oostenrijkse team en won tijdens die periode zeven Grands Prix. Hij verliet het team in 2018, maar kon bij zowel Renault als McLaren nooit echt overtuigen. Ricciardo gaat dus aan de slag als reserverijder, al zal hij niet de eerste keuze zijn als er iemand moet invallen. F2-rijder Liam Lawson krijgt voorrang als het ooit zover is.

De derde vrije training start morgen om 11u30, de race start zondag om 14u00.

error: Alert: Content is protected !!