Home > Circuit > In een notendop: F1 – FIA F3 – FIA F2 – FR Middle East

In een notendop: F1 – FIA F3 – FIA F2 – FR Middle East

  • F1 – Liam lawson zal op Yas Marina de eerste vrije training voor zijn rekening nemen bij Red Bull. Hij krijgt de wagen van Max Verstappen ter beschikking.

  • FIA F3 – Nadat gisteren de Spanjaard Mari Boya bekend maakte volgend seizoen te hernieuwen met MP Motorsport, wat het vandaag Prema Racing dat zijn bezetting vervolledigde met de komst van Williams Junior rijder Zak O’Sullivan. De Brit zal er een team vormen met Mercedes Junior Paul Aron en Ferrari Academy Driver Dino Beganovic.
  • FIA F2 – Ralph Boschung liet weten dat hij verder gaat met het Spaanse Campos. Terug van weggeweest is de Colombiaanse Tatiana Calderon, die de afsluitende wedstrijden 2022 op Yas Marina zal rijden voor het Tsjechische team Charouz.
  • F3 Azië – Het Aziatische Formule 3 kampioenschap, dat werd hervormd tot het Formula Regional Asian Championship en erkend door de FIA, verandert nog maar eens van naam. Vanaf 2023 wordt het “Formula Regional Middle East Championship certified by FIA“. De wedstrijden keert zich dan ook volledig naar het Midden-Oosten met collectieve tests op 9 en 10 januari 2023. Wedstrijden zijn er op Dubai (13-14 januari en 11-12 februari), Koeweit (2-3 februari) en Yas Marina op 21-22 januari, waar op 19 en 19 februari de finale wordt gehouden.

Foto: © premaracing.com/media

error: Alert: Content is protected !!