Home > Moto > Internationaal > WorldSBK Indonesië: wereldtitels voor Bautista en Aegerter

WorldSBK Indonesië: wereldtitels voor Bautista en Aegerter

Op het Mandalika circuit in Indonesië werden de wereldtitels uitgedeeld in het WK Superbike en het WK Supersport. Alvaro Bautista schonk Ducati voor het eerst sinds lang een titel, Dominique Aegerter verlengde zijn titel in de Supersport.

Foto: © worldsbk.com

De Turk Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) hield zijn kampioenschapskansen in Indonesië op zaterdag nog open met een dominante zege in de 900ste WK Superbike race in de geschiedenis. Hij pakte zo een handvol punten terug van kampioenschapsleider en titelfavoriet Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), die als tweede eindigde. Mooi was dat in die 900ste race het podium vervolledigd werd door de derde man die dit siezoen een hoofdrol speelde: Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Maar die derde plaats achter Bautista betekend voor Rea wel dat hij definitief uit de titelstrijd verdween.

Razgatlioglu ging nog even door op zijn elan en pakte de winst in de Superpole race, wat hem toeliet in Race 2 te starten vanop de pole, voor Jonathan Rea en Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) terwijl Alvaro Bautista het op veilig speelde met een vierde startplaats. Toprak Razgatlioglu bleef vechten tot het bittere einde, pakte ook weer de zege in Race 2 maar Alvaro Bautista knokte zich naar de tweede positie en dat was voor de Spanjaard ruim voldoende om de wereldtitel binnen te halen. Als een mooie samenvatting van het seizoen plaatste Jonathan Rea zich opnieuw als derde.

Alvaro Bautista brengt zo de wereldtitel naar Ducati en dat was alweer geleden sinds de Carlos Checa in 2011. In Supersport viel de beslissing al in Race 1 op zaterdag.Na een valpartij van grote rivaal Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha) had Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) aan een vierde plaats genoeg om de wereldtitel binnen te halen. De zege in de race ging naar Niki Tuuli (MV Agusta Reparto Corse). Diezelfde Tuuli kwam op zondag in race 2 zwaar ten val en zorgde voor een rode vlag. De verkorte race werd gewonnen door de kersverse kampioen Aegerter, die in een stevig duel verwikkeld was met Stefano Manzi (Dynavolt Triumph), die de tweede plaats pakte.

Alle wereldtitels zijn zo beslist in WorldSBK, maar er rest de deelnemers nog een laatste afspraak, van 19 tot 20 november, op Philip Island in Australië.

error: Alert: Content is protected !!