Home > Rallycross > EuroRX > WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland

WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland

In Duitsland is op de Nürbrugring zonet de eerste dag van het laatste weekend van het FIA Wereldkampioenschap en het FIA Europese kampioenschap in RX3 afgewerkt. Het zijn de Zweed Johan Kristoffersson (World RX) en de Tsjech Jan Cerny (Euro RX3) die leiden na drie heats.

foto’s copyright J Dingenen

In het wereldkampioenschap won Johan Kristoffersson de eerste en derde reeks met de elektrische Volkswagen Polo. De tweede reeks was voor Kevin Hansen met de Peugeot van Team Hansen. Kristoffersson is dan ook de leider na drie reeksen, voor Timmy en Kevin Hansen. Voor de Fransman Guerlain Chicherit verliep het debuut van de Lancia Delta alvast niet vlekkeloos. Chicherit moest in de eerste reeks opgeven na een stevig duel met Kevin Hansen waarbij de Lancia tegen de muur belandde. De schade was zo stevig dat we de Lancia niet meer op het circuit zagen.

In RX3 zien we met Kobe Pauwels (Audi A1) een landgenoot aan het werk. Pauwels, Europees kampioen na Portugal, begon niet al te best aan het weekend en hij moest vrede nemen met een negende tijd in de eerste reeks. Daarna ging het steeds beter mer een vierde tijd gevolgd door een tweede tijd in de derde en laatste reeks. Daarmee bekleedt Pauwels voorlopig de derde plek na drie heats. Jan Cerny presteerde erg sterk met de kleine Skoda Citigo en liet drie snelste tijden noteren wat hem uiteraard aan de leiding brengt in de voorlopige tussenstand.

Vanaf zondagmiddag begint de actie opnieuw met een warm-up gevolgd door de progressie races en de (halve) finales.

You may also like
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: strijden voor de eer op de Nürburgring
WK Rallycross: Viktor Vranckx en Johan Kristoffersson kampioen
WK Rallycross: Timmy Hansen wint in Barcelona, Viktor Vranckx kampioen in RX2e
error: Alert: Content is protected !!