Home > Moto > Internationaal > WorldSBK Indonesië: titelstrijd gaat eindfase in

WorldSBK Indonesië: titelstrijd gaat eindfase in

Alvaro Bautista (Aruba.it Racing Ducati) was de snelste in de vrijdagtrainingen voor de wedstrijd in Mandalika, Indonesië, een manche van het WK Superbike.

Foto: © worldsbk.com

Bautista, die aan de kop van de WK tussenstand staat, was in de twee vrije trainingen de snelste voor zijn grote rivaal Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx) en Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing Ducati). Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) scoorde de vierde tijd.

Bautista kan al in race 1 op zaterdag de titel halen, als hij 17 punten meer scoort dan Razgatlioglu. Als hij één punt meer scoort dan Rea dan verliest de Noord-Ier zijn kansen op de titel voor dit seizoen. Maar zover zijn we nog niet, want iedere race moet uiteraard nog gereden worden.

Geven we nog mee dat in vrije sessies voor de bijhorende race voor het WK Supersport, de beste tijd ging naar de Italiaan Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team) voor Raffaele De Rosa (Orelac Racing VerdNatura WorldSSP) en Federico Caricasulo (Althea Racing). De tweede vrije sessie werd stilgelegd met rode vlag na een crash van Adrian Huertas (MTM Kawasaki). De rijder werd naar het medical center gevoerd voor een check-up en werd na onderzoek fit verklaard.

De Zwitser Dominique Aegerter, deze vrijdag pas negende, kan voor de tweede maal kampioen worden in race 1 op zaterdag als hij drie punten meer haalt dan zijn rivaal Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team), achtste na de vrije trainingen.

error: Alert: Content is protected !!