Home > Moto > MotoGP Valencia: de titels zijn voor Bagnaia en Fernandez

MotoGP Valencia: de titels zijn voor Bagnaia en Fernandez

Alex Rins sloot met een zege in Valencia het MotoGP seizoen af. De titel, die ging tenslotte naar Francesco Bagnaia en naar Ducati. In Moto2 haalde Fernandez de titel binnen.

Foto: © motogp.com

Rins en Suzuki sloten het seizoenseinde sterk af met een nieuwe zege. Brad Binder (KTM) en Jorge Martin (Pramac Ducati) klommen mee op het eindpodium. Het belang van de wedstrijd was uiteraard de strijd om de wereldtitel. Quartararo probeerde maar kon de Yamaha niet verder dan een vierde plaats brengen. “Pecco” Bagnaia reed een rustige race en ook al eindigde hij op een negende plaats, toch was dat ruim voldoende voor het behalen van de wereldtitel.

In Moto2 ging de zege naar Pedro Acosta die eindigde voor zijn Red Bull KTM Ajo teamgenoot Augusto Fernandez. Voor Fernandez was dat meteen ook de garantie op de wereldtitel, Ai Ogura, zijn enige overblijvende rivaal kwam ten val en zag alle kansen verloren gaan.

In Moto3 was de titel al beslist. kersvers wereldkampioen Izan Guevara (Valresa GASGAS Aspar Team) bevestigde er zijn titel met een zege voor Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3) en Sergio Garcia (Valresa GASGAS Aspar Team).

error: Alert: Content is protected !!