Home > #Hoofdnieuws > Nieuwe Porsche 911 GT3 RS verbreekt ronderecord op Nürburgring

Nieuwe Porsche 911 GT3 RS verbreekt ronderecord op Nürburgring

De nieuwe Porsche 911 GT3 RS heeft de 20,8 kilometer lange Nordschleife van de Nürburgring afgelegd in 6 minuten 49 seconden 328 duizendsten en dat is 10,6 seconden sneller dan de huidige Porsche 911 GT3. Achter het stuur zat Porsche-merkambassadeur Jörg Bergmeister, die intensief betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe top-911.

De nieuwe 911 GT3 RS is compromisloos ontworpen voor maximale prestaties. De 386 kW (525 pk) sterke sportwagen voor de weg maakt optimaal gebruik van technologie en concepten uit de autosport. Naast de ultra performante atmosferische motor met race-DNA en de intelligente lichtgewicht constructie, zijn het vooral het koel- en aerodynamische concept die zijn directe verwantschap met de autosport bewijzen. Bij 285 km/u bereikt de Porsche 911 GT3 RS een totale downforce van 860 kilogram – drie keer zoveel als een 911 GT3.

De 911 GT3 RS met het Weissach-pakket was uitgerust met de optioneel verkrijgbare Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden in de maten 275/35 R 20 voor en 335/30 R21 achter.

We verloren een beetje downforce door de sterke wind, maar ik ben nog steeds erg blij met de ronde”, aldus Bergmeister. “Vooral in de snelle secties is de 911 GT3 RS een klasse apart. Hier zit hij op een niveau dat gewoonlijk is voorbehouden aan racewagens uit de topklasse. Ook bij het remmen zet de auto nieuwe maatstaven. Snelle ronden op de Nordschleife zijn gewoon zo leuk met deze auto.

error: Alert: Content is protected !!