Home > #Hoofdnieuws > Formula E 2023: Stoffel Vandoorne naar DS Penske

Formula E 2023: Stoffel Vandoorne naar DS Penske

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu dus officieel: wereldkampioen Formula E Stoffel Vandoorne racet in 2023 bij het team DS Penske en zal dat doen naast de enige dubbele wereldkampioen in de FE-geschiedenis, Jean-Eric Vergne. De Fransman blijft voor een vijfde seizoen op rij bij het Franse team, Stoffel Vandoorne komt uiteraard van Mercedes.

Foto: © DPPI

Met PENSKE AUTOSPORT, Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne wil DS Automobiles meer wereldtitels veroveren en tegelijkertijd de overdracht van technologie naar zijn nieuwste wegcreaties blijven verzekeren, die vanaf 2024 uitsluitend op elektrische energie zullen rijden.

Thomas Chevaucher, directeur van DS Performance:

De start van een nieuwe samenwerking is altijd een groots moment, en wij allen bij DS Performance staan te popelen om dit nieuwe avontuur met PENSKE AUTOSPORT te beginnen. En we beginnen deze samenwerking op de best mogelijke manier met twee wereldkampioenen in het team! Dankzij Stoffel en Jean-Eric hebben we waarschijnlijk een van de beste line-ups en ook het snelste duo op de grid. Met de aandrijflijn en software-expertise van DS Performance bevinden we ons nu in een ideale positie om onze jacht op overwinningen en titels voort te zetten.”

Jay Penske, oprichter en eigenaar van PENSKE AUTOSPORT:

We zijn verheugd om samen te werken met DS Automobiles, een iconisch automerk dat onze ambities in het streven naar uitmuntendheid deelt. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons team en iets waar we al jaren naar uitkijken. Samen zullen we de technologische grenzen verleggen in onze jacht op prestaties en overwinningen. Met wereldkampioen coureur Stoffel en tweevoudig kampioen Jean-Eric heb ik er alle vertrouwen in dat we een van de sterkste line-ups op de grid hebben!

Stoffel Vandoorne, regerend wereldkampioen Formule E:

Ik ben erg blij dat ik vanaf volgend seizoen bij DS PENSKE aan de slag ga. Het is een grote verandering voor mij na vier jaar bij Mercedes, maar ik ben erg enthousiast om met het team aan de slag te gaan. DS heeft in het verleden uitstekende resultaten geboekt, met twee keer de rijders- en de teamtitel: een mooi record dat ik hopelijk snel kan uitbreiden! Het is ook een groot genoegen om samen te werken met de enige tweevoudig kampioen in de Formule E. Ik denk dat JEV en ik een van de sterkste teams voor seizoen 9 zullen vormen. We zijn nu in volle voorbereiding met de Gen3-auto en ik begin dit verhaal net met mijn nieuwe team, dus dat zijn twee spannende uitdagingen voor de komende jaren! Eén ding is zeker: ik kan niet wachten om weer de baan op te gaan, te vechten om mijn wereldtitel te verdedigen en veel trofeeën op te halen!”

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen in 2018 en 2019:

Ik ben ontzettend blij dat ik mijn avontuur met DS kan voortzetten. Onze allereerste race samen dateert van 2015 en ik denk dat onze samenwerking een grote impact heeft gehad op de geschiedenis van de Formule E. Met DS en zijn briljante ingenieurs, die al een aantal jaren bij me zijn, hebben we 28 podiumplaatsen en 10 overwinningen behaald en natuurlijk twee keer de rijders- en teamtitel gewonnen. In de loop van deze seizoenen heb ik een sterke band en vertrouwen met het team opgebouwd, zowel op menselijk als op sportief vlak. Ik kijk ook erg uit naar de samenwerking met PENSKE, een grote naam in de autosport, en naar het solide rijdersduo met Stoffel. Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor het team en we gaan er alles aan doen om DS PENSKE op het hoogste niveau te presenteren. De Gen3-auto biedt ons nieuwe mogelijkheden om sterke prestaties op de baan te blijven leveren, en ik ben gemotiveerder dan ooit om voor nog meer titels te strijden!”

DS Automobiles palmares in de Formule E:

  • 89 races
  • 4 kampioenschapstitels
  • 15 overwinningen
  • 44 podia
  • 22 pole positions
error: Alert: Content is protected !!