Home > VAS > Rallycross > VAS: Rallycross finale in Arendonk

VAS: Rallycross finale in Arendonk

Voor het Glosso Circuit in Arendonk was het wat men noemt “een boerenjaar”. In april mochten ze na lange, lange tijd opnieuw van start op de volledige “grote” omloop. Dit seizoen waren de races spannend en het publiek gaf present. Na een lange zomerpauze is het dan nu tijd voor de finale. Spannend zal het zeker worden want er zijn nog diverse rijders die op 25 september met de grootste beker naar huis kunnen.

(persbericht)

In de klasse A (tot 1600cc) komt er een open strijd tussen Ben Desender (Honda Civic) en Danny Kunnen (Toyota Corolla). Zoals de zaken staan, op deze vooravond van de finale wedstrijden, lijkt Desender over de beste kaarten te beschikken, met Davy Wijnants en Danny Kunnen in zijn kielzog. Er is trouwens ook nog Jacky Simons (Toyota Corolla) die de titelpretendenten roet in het eten kan komen gooien.

Klasse B dan waar Ronny Maes (Volkswagen Golf) en Kristof De Backer (Opel Astra) dit seizoen al hun naam op het palmares konden schrijven op Arendonk. Slechts luttele punten scheiden Bob Wilms en De Backer in de tussenstand van het kampioenschap en zij zullen dobbelen om de eerste plaatsen, al kan het nog de kant uitgaan van VW rijders Ronny Maes en Stef Engelen indien de toppers in de problemen raken.

In de klasse C, waar de wagens met de grootste cilinderinhoud hun thuis vinden, is het uitkijken naar wat uittredend kampioen Andy Leysen vermag met de BMW M5. De Arendonkenaar kent het Glosso Circuit als zijn binnenzak en kan in eigen huis zijn titel verlengen. Maar wel opgelet, want Yorick Maeyninckx (BMW E36), Seppe Jacobs (BMW E36) en Jef De Busser (BMW Compact) liggen op vinkenslag.

Het is nog steeds even wennen, maar de “promotieklasse” is sedert dit seizoen de klasse D. Daar zoeken de debutanten of de rijders met weinig competitie-ervaring hun heil, in afwachting van de grote doorbraak naar de andere competities. Ruud Lavrijssen (Peugeot 205), al laureaat in de openingsmanche, komt naar de finale als favoriet, maar zal zijn spiegels nauwgezet in het oog moeten houden. Michiel De Proost (Honda CRX) zit hem immers op de hielen. Voor Mitch Moonen (Ford Fiesta) zullen de zaken al een stevige ommekeer moeten maken wil hij nog aanspraak maken op de titel.

RALLYCROSS ARENDONK

  • Wanneer zondag 25 september 2022
  • Wie RT Glosso
  • Wat slotmanche van het Vlaamse Regionale kampioenschap (VAS) rallycross 2022
  • Waar Schotelven 143, 2370 Arendonk, waar vanaf 11 uur de eerste reeksen worden gehouden. De finales zijn voorzien vanaf 16.00 uur. Info info@glossocircuit.be – https://www.glossocircuit.be
  • Deelnemers op heden 45 voorinschrijvingen
error: Alert: Content is protected !!