Home > #Hoofdnieuws > ELMS Spa: United Autosports snelste bij testsessies, Ugo de Wilde opgetogen

ELMS Spa: United Autosports snelste bij testsessies, Ugo de Wilde opgetogen

Vandaag stonden twee collectieve testsessies op het programma. In de voormiddag kregen de teams 115 minuten om een eerst keer met het Ardense asfalt kennis te maken en in de namiddag bedroeg de track time met 175 minuten net geen drie uur. Phil Hanson liet met de #22 United Autosports Oreca de snelste rondetijd (2:04.321) van de dag optekenen tijdens de voormiddagsessie. In de namiddagsessie nam IDEC Sport het heft in handen (2:04.839). Ook de Belgen kwamen in actie bij deze voorbereiding op de wedstrijd van zondag, waarbij rondetijden uiteraard van minder belang zijn.

(Foto: © European Le Mans Series – JEP – www.jakobebrey.com)

Tijdens de ochtend realiseerde Ugo de Wilde met zijn Mühlner Motorsport Oreca een veertiende chrono (2:07.495), ondanks dat hij maar vier ronden reed. ’s Namiddags was Ugo opnieuw de snelste van zijn equipe, die hij met Mathias Kaiser en Thomas Laurent vormt. Hij verbeterde zijn rondetijd met meer dan een seconde (2:06.368), goed voor positie twaalf in het LMP2-klassement.

Ugo de Wilde was tevreden van de test, ook al was dit niet zichtbaar in de rondetijd. De jonge Belg was bezig aan een snelle ronde, met verbeteringen in sectoren één en twee, toen deze werd afgebroken door een rode vlag. Indien deze sectortijden aan zijn beste tijd uit sector drie zouden worden gekoppeld, zou dit een vijfde chrono van de dag hebben opgeleverd. Het was tevens de eerste keer dat Mühlner met zijn LMP2 Oreca op het tracé van Spa-Francorchamps reed, in tegenstelling tot vele andere teams.

“We beschikken nu over een goede basis en data waarop we kunnen verder werken.” aldus Ugo de Wilde. “Gezien de lengte van de baan, moet je een goede chrono in je eerste snelle ronde zetten.”

Hoe verliep de test voor Tom Van Rompuy, Alessio Picariello en Sarah Bovy?

De DKR Engineering Duqueine van onder meer Tom Van Rompuy werd ’s ochtends in handen van zijn teamgenoot Sebastian Alvarez twaalfde in de LMP3-klasse. ’s namiddags klokte Alvarez de derde tijd en reed Tom met 2:15.520 zijn snelste rondje van de test.

In LM GTE was het Alessio Picariello die bij de eerste sessie de toon zette. De Belg was met zijn Absolute Racing Porsche iets meer dan een halve seconde sneller dan Marco Sorensen met de Oman Racing with TF Sport Aston Martin. ’s Namiddags eindigde Picariello op de zesde positie. Sarah Bovy kwam deze voormiddag niet in actie, maar haar teamgenote Michelle Gatting zette de roze Ferrari op de negende positie. Sarah werkte in de tweede sessie 26 ronden af. Haar jonge teamgenote Doriane Pin was toen het snelst van de Iron Dames, goed voor de tiende tijd in LM GTE.

Hieronder vindt u de tijden van beide sessies

Ochtendsessie

Middagsessie

error: Alert: Content is protected !!