Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: op 1 en 2 juli!

Spa 24: op 1 en 2 juli!

De CrowdStrike 24 Uur van Spa verhuist naar het weekend van 1 en 2 juli, uiteraard omdat de Grand Prix van België Formule 1 het traditionele laatste weekend van juli inneemt, in concreto 29 en 30 juli 2023. Dat laatste weekend van juli is sinds de eerste editie van de 24-uursrace in de Ardennen, in 1953, het vaakst gehanteerd. SRO Motorsports Group heeft haar Europese kalenders gereorganiseerd na deze beslissing, uiteraard in functie van de nieuwe datum.

Het is overigens niet de eerste keer dat de race in Spa het begin juli doet, met name op het einde van periode met de toerwagens, in 1998 (4/5 juli) en in 1999 (3/4 juli) was dat al het geval.

De kalender van de GT World Challenge Europe verandert ook, zo wordt de opener van het seizoen in Monza een week uitgesteld (22/23 april). De Sprint op Brands Hatch, gepland voor 29 en 30 april, is uitgesteld tot half mei (13/14). Magny-Cours staat niet meer op de GT3 (Sprint) kalender. We zien geen verandering voor de Endurance op Paul Ricard (3/4 juni). Misano behoudt zijn Sprint-meeting die echter plaatsvindt op 15 en 16 juli. 

De nieuwigheid komt van de terugkeer van de Nürburgring op 29 en 30 juli met een Sprint-meeting. Hockenheim is op 2 en 3 september gastheer van het kampioenschap, in Endurance zoals dit jaar. In Valencia wordt op 16 en 17 september de Sprint gehouden, gevolgd door de Endurance-finale in Barcelona van 30 september tot 1 oktober. Het kampioenschap van 2023 wordt op 14 en 15 oktober afgesloten in Zandvoort (Sprint). 

De GT4 European Series zal aanwezig zijn op Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nürburgring, Hockenheim en Barcelona. Ook de GT2-kalender is aangepast.

error: Alert: Content is protected !!