Home > Circuit > Belcar Nürburgring: podium voor Belgium Racing

Belcar Nürburgring: podium voor Belgium Racing

Afgelopen weekend stond de vijfde afspraak van het Belcar Endurance Championship 2022 geprogrammeerd. De befaamde Nürburgring in Duitsland was het strijdtoneel voor de voorlaatste meeting dit seizoen waarbij Koen en Kris Wauters Belgium Racing opnieuw een podiumplaats schonken.

(persbericht)

In het kader van Weekend Heroes werden op zondag op de Nürburgring zowel de vrije trainingen, als de kwalificaties en een race over 125 minuten afgewerkt. “Zoals vaak was het weer op de Nürburgring onvoorspelbaar en dat maakte dat het tijdens de kwalificaties lastig was te bepalen wanneer je best een nieuw setje rubber monteerde voor een snelle ronde af te werken”, verduidelijkt Dylan Derdaele, die dit seizoen het kuipje van de Porsche 911 GT3 Cup #99 deelt met Michael Cool. “We sleepten een derde plaats uit de brand, een behoorlijke uitgangspositie voor de race later die dag. Ik nam de start en slaagde erin door te stoten naar de leiding, maar na een tiental ronden kwam de intrinsiek snellere Lamborghini opzetten. Ik trachtte nog te verdedigen, maar het kwam tot een aanrijding waarbij onze radiator beschadigd werd en ik voor herstellingen naar de pitbox moest. Het team leverde ongelooflijk knap werk en na een goede tien minuten kon mijn teamgenoot Michael weer op pad. Uiteindelijk wisten we nog een zesde plaats uit de brand te slepen, maar er had veel meer in gezeten.”

De zusterwagen met startnummer 97 van Koen en Kris Wauters stond voor deze wedstrijd in een nieuw kleedje en dat bracht het Clouseau-duo duidelijk geluk, met een nieuwe podiumplaats als resultaat na een tactisch sterke wedstrijd. “Het was een lastige dag, vooral vanwege de veranderende condities”, erkent Koen Wauters. “We vatten de race als vierde Porsche aan en besloten om de risico’s te mijden. Wisselende weersomstandigheden zijn immers uitdagend en we wisten dat de regen kansen zou bieden. Daarom werkten we een lange eerste stint af, en besloot het team mijn broer Kris met regenbanden op pad te stuur op wat eigenlijk een droge piste was. Hij leverde super werk door in de eerste ronden zijn banden te sparen om vervolgens, eens de regen viel, volop in de aanval te gaan. We kwamen als vierde wagen over de meet, maar het team had ons verwittigd dat de bolide voor ons een een penalty zou krijgen en daardoor kon Kris kon in de eindfase dus doseren. Zo werden we gepromoveerd naar een algemene podiumplaats en een podiumplaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux, het klassement voor alle deelnemende Porsche!”

In het weekend van 8 en 9 oktober wordt op Circuit Zolder de finale van het Belcar Endurance Championship verreden, in de marge van het bezoek van de NASCAR Whelen Euro Series aan de Limburgse omloop.

error: Alert: Content is protected !!