Home > Circuit > In een notendop: FIA – FIA F3 – FFSA F4 – Indy Lights

In een notendop: FIA – FIA F3 – FFSA F4 – Indy Lights

  • FIA – De FIA stelt voor het eerst een CEO aan. De keuze ging naar de Amerikaanse Natalie Robyn, die ervaring kan voorleggen als algemeen directeur van het Zwitserse Volvo-filiaal en haar weg kent in de autosector, evenals in de financiële sector. In haar functie van administratief gedelegeerde zal Robyn op zoek meten gaan naar nieuwe groeigebieden en de inkomsten diversifiëren om de economische stabiliteit te garanderen en meer hulpbronnen te kunnen bieden aan de leden.
  • FIA F3 – Abbi Pulling, Hamda Al Qubaisi, Chloe Chambers en Nerea Marti hebben op Magny-Cours twee testdagen kunnen afwerken in de FIA Formule 3. Tekst, uitleg en ondersteuning kregen de dames van de kersverse F3 kampioenen: Victor Martins en ART. Ze oefenden met de DRS, kregen twee kwalificatiesessies en konden een wedstrijdsimulatie afwerken van twaalf ronden. Ieder van de dames legde 50 ronden af.
  • FFSA F4 – Op Valencia was er een zege voor Enzo Peugeot in de Franse Formule 4, maar het was vooral Hugh Barter die de beste zaken deed met twee overwinningen in het Spaanse weekend. Onze landgenoot Lorens Lecertua verzamelde punten met een achtste en een elfde plaats. In het kampioenschap telt Alessandro Giusti 250 punten, voor Barter, 218.
  • Indy Lights – Geven we ook nog mee dat sinds de manche op Portland van vorige week, ook de kampioen gekend is bij de Indy Lights, de opstapklasse voor de Indycars. Een zesde en een vierde plaats in de twee verreden races op Portland volstonden aan de Zweed Linus Lundqvist (HMD) om de titel te grijpen. De zeges in de wedstrijden waren er voor Andretti rijders Christian Rasmussen en Sting Ray Robb, die de vicekampioen wordt.

Foto: © fia.com

error: Alert: Content is protected !!