Home > Moto > MotoGP Aragon: Bastianini zet zich opnieuw in het kampioenschap

MotoGP Aragon: Bastianini zet zich opnieuw in het kampioenschap

Het werd een zeer mooie en spannende race op Motorland Aragon, waarbij het klapstuk al viel in de openingsronde. Enea Bastianini profiteerde voluit van de nieuwe situatie en won van Francesco Bagnaia.

Foto: © motogp.com

Wat bezielde Fabio Quartararo? In de openingsronde had de Yamaha-fabrieksrijder zijn zinnen gezet op een snelle aansluiting met de kop van de wedstrijd, maar de puntenleider verllor daarbij het overzicht en knalde hard tegen Marc Marquez. Terwijl Quartararo, met een pijnlijke grimas, werd terug gereden naar de pits, probeerde Marquez de getroffen Honda op de baan te houden. Nakagami, van het Honda-klantenteam, kwam daarbij nogmaals in aanvaring met Marquez. Het betekende Marquez, Nakagami en…Quartararo out!

Dat was alle voordeel voor de andere titelpretendenten die hier vandaag een goede zaak konden doen. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) had de leiding in het grootste deel van de wedstrijd, maar moest in de slotrondes toch nog de duimen leggen tegen een nooit aflatende Enea Bastianini (Gresini Racing Ducati). Om het voor Quartararo allemaal nog wat erger te maken vond ook Aleix Espargaro met de Aprilia nog de weg naar het podium. Zo gaat het hele circus dus naar Japan volgende week met Quartararo, die zijn voorsprong ziet slinken tot tien punten op Bagnaia, en met de vraag op de Fransman geen blessure zal overhouden aan zijn crash.

Baltus nog maar eens in de punten

Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) vocht in Moto2 een mooie strijd uit met titelpretendenten Aron Canet (Flexbox HP40) en Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo). Uiteindelijk won de Spanjaard, voor Canet terwijl Fernandez zijn voorsprong in het kampioenschap veilig stelde. De Japanner Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia), ongelukkig in de trainingen en kwalificatie, redde de meubelen met een vierde plaats. Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) klom gestaag en eindigde op een mooie puntenscorende dertiende plaats.

Izan Guevara (Autosolar GASGAS Aspar Team) had een relatief rustige race. Hij liep samen met Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) uit op het peloton en pakte de zege, voor Sasaki en voor Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo). In het kampioenschap loopt Guevara nu weg van de tegenstand.

error: Alert: Content is protected !!