Home > Rallycross > EuroRX > WK en Euro RX: Kristoffersson wint op zaterdag, Ide leidt in Euro RX1, Pauwels tweede in Euro RX3

WK en Euro RX: Kristoffersson wint op zaterdag, Ide leidt in Euro RX1, Pauwels tweede in Euro RX3

In het Portugese Montalegre werd op zaterdag de vierde wedstrijd van het FIA wereldkampioenschap rallycross afgewerkt. Naast deze eerste wedstrijd van een double header in Portugal is er ook de vijfde wedstrijd in Euro RX1 en de vierde wedstrijd voor Euro RX3.

foto’s © Johan Dingenen

In Euro RX1 en Euro RX3 zien we ook onze landgenoten Enzo Ide en Kobe Pauwels aan het werk. Voor hen is het telkens de voorlaatste wedstrijd van hun kampioenschap.

In Euro RX1 is Enzo Ide in elk geval goed gestart op deze eerste dag. Ide klokte de tweede tijd in de eerste reeks en deed in de volgende reeks nog een plekje beter. Dat brengt onze landgenoot met zijn Audi S1 voorlopig aan de leiding. Anton Marklund, leider in het kampioenschap, is tweede en de Let Janis Baumanis is derde.

In Euro RX3 kan Kobe Pauwels reeds de titel behalen indien hij zijn belangrijkste concurrenten achter zich laat met zijn Audi A1. Pauwels begon met een beste tijd in de eerste heat prima aan zijn opdracht maar moest in de volgende reeks de Tsjech Jan Cerny (Skoda Citigo) en de Pool Damian Litwinowicz voor zich laten. Pauwels is voorlopig tweede en moet Cerny voor zich dulden.

De derde reeks voor de Europese rijders wordt zondagvoormiddag afgewerkt.

In het wereldkampioenschap komt er ondertussen geen einde aan de suprematie van Johan Kristoffersson. Kristoffersson won de twee te rijden heats. Enkel enkele lekke banden in de zogenaamde progressie race dwongen de Zweed tot stoppen. In zijn halve finale zette de leider in het kampioenschap de situatie meteen recht door te winnen en vervolgens stond er ook in de finale geen maat op de viervoudige wereldkampioen. Zijn teamgenoot, de Noor Ole Christan Veiby, mocht als tweede naar het podium en de derde plaats was voor Timmy Hansen.

Op zondag zijn ze in het wereldkampioenschap dan toe aan de vijfde wedstrijd.

You may also like
WK en Euro RX: Kobe Pauwels kampioen in RX3, Enzo Ide wint in RX1, Niclas Grönholm wint in World RX
WK en Euro RX: wordt Kobe Pauwels Europees kampioen in Portugal?
WK en Euro RX: Ide en Vranckx op het podium in Riga, drie op drie voor Kristoffersson
WK en Euro RX: Ide en Vranckx in Letland, Kristoffersson wint op zaterdag
error: Alert: Content is protected !!