Home > Moto > MotoGP: Bagnaia is de sterke man op Aragon

MotoGP: Bagnaia is de sterke man op Aragon

Het werd een volledige Ducati overheersing op Motorland Aragon. Maar Quartararo heeft wat speelruimte in het kampioenschap en zal morgen waarschijnlijk paraat staan om de eventuele voordelen te rapen als er vooraan brokken vallen. Bagnaia zette de Ducati op pole en is vastbesloten het gat in het kampioenschap dicht te rijden.

Foto: © motogp.com

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) zal morgen met de beste kansen vertrekken en dat heeft de Italiaan ook nodig als hij het gevecht om de titel nog naar Quartararo wil brengen. Met naast zich teamgenoot Jack Miller en Enea Bastianini (Gresini Ducati) had de Italiaanse constructeur een meer dan goede sessie. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) klampt aan op de vierde startplaats en dat betekent dat hij nog altijd zijn kansen op de titel open houdt, al wordt de marge wat onhandelbaarder. Puntenleider Fabio Quartararo kwam niet echt voor in het stuk en zette, mede door een kleine fout, zijn fabrieks-Yamaha uiteindelijk op de zesde startplaats. Vele ogen waren ook gericht op Marc Marquez maar de Spaanse meervoudig kampioen strandde bij zijn terugkeer met de Honda net buiten de Q2. Hij start morgen dus op de dertiende startplaats.

Moto2 dan waar Augusto Fernandez (Red Bull KTM) volop zijn kansen gaat voor de titel. Hij start morgen naast Albert Arenas (Shimoko GASGAS Aspar Team) en Jake Dixon (Shimoko GASGAS Aspar Team). De andere titelkandidaten kenden problemen. Ai Ogura (Honda Team Asia) had een valpartij in de derde vrije sessie en moest via de Q1 naar een uiteindelijke achtste plaats. Celestino Vietti (Mooney VR 46) ging nog maar eens in de fout en start als zeventiende. Barry Baltus (RW Racing GP), met een nieuw contract op zak, zette zich op de negentiende plaats.

In Moto3 kenden we als eerste de startgrid van morgen. De posities werden al vroeg vastgelegd en ondanks de verschillende pogingen van de diverse toppers bleef de pole voor Izan Guevara (Autosolar GASGAS Aspar Team), die sneller bleef dan Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) en Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo).

error: Alert: Content is protected !!