Home > Circuit > GT2 European Series Valencia: een zege voor Saelens-Longin, Guelinckx-Longin derde!

GT2 European Series Valencia: een zege voor Saelens-Longin, Guelinckx-Longin derde!

Nicolas Saelens en Stienes Longin behaalden hun vierde zege van het seizoen in Pro-Am in Valencia. De PK Carsport-rijders hadden met hun Audi R8 LMS GT2 een kleine twaalf seconden voorsprong op Constantini-Pirri, eveneens met een Audi. De derde plaats ging naar de ander PK Carsport-bolide van Peter Guelinckx en Bert Longin.

(Foto: © SRO)

Nicolas Saelens rondde zijn openingstint af op de derde plaats, achter leider Elia Erhart (Audi) en Filip Sladecka (KTM). Na de pitstops, en de bijbehorende extra seconden wegens voorgaand succes en de status van de rijderscombinaties, was het Stienes Longin die de leiding had. Stefan Rosina, teamgenoot van Sladecka en samen met Saelens-Longin aan kop van het kampioenschap, werkte zich voorbij Doppelmayr en Pirri om de tweede plaats te nemen. De Slovaak kreeg echter een drive-through voor een aanrijding met een andere KTM en finishte uiteindelijk als vierde.

Deze namiddag om 17u20 staat race 2 op het programma.

error: Alert: Content is protected !!