Home > #Hoofdnieuws > GT World Valencia: Dries Vanthoor en Charles Weerts kampioen, winst voor De Pauw!

GT World Valencia: Dries Vanthoor en Charles Weerts kampioen, winst voor De Pauw!

Met een derde plaats verzekerden Dries Vanthoor en Charles Weerts zich van een derde opeenvolgende titel in de Sprint Cup. Het Belgisch succes was compleet met een knappe overwinning van Ulysse De Pauw. De Pauw en zijn teamgenoot Pierre Alexandre Jean zegevierden met hun AF Corse Ferrari met een halve seconde voorsprong op Simon Gachet-Christopher Haase (Tresor by Car Collection – Audi R8 LMS GT3 Evo II). Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello (AKKODIS ASP Team – Mercedes-AMG GT3) werden zevende en kunnen daardoor WRT-rijders Vanthoor en Weerts niet meer inhalen in het klassement.

(Foto: © SRO)

Voor Adrien De Leener was de wedstrijd van korte duur na een ongeval in de openingsronde met een eerste neutralisatie tot gevolg. Polesitter Ulysse De Pauw maakte een perfecte start en herstart, en wist een voorsprong van een handvol seconden uit te bouwen op de Audi van Simon Gachet, die in de openingsfase voorbij Weerts ging. De pitstops veranderden de situatie van de top-3 niet, met De Pauw zijn teamgenoot Jean aan kop voor Christopher Haase en Dries Vanthoor. Door een gestrande wagen werd een twintigtal minuten voor het einde de safety car even opnieuw op de baan gebracht, maar dit zou nadien voor de kop van de wedstrijd geen wijzigingen met zich meebrengen.

Boguslavskiy vertrok als niet als zestiende, maar als negentiende na een penalty voor het ophouden van een andere wagen tijdens de kwalificatie. Hij en Marciello wisten nog op te schuiven naar een zevende plaats in de einduitslag, maar die positie was onvoldoende om het toekennen van de rijderstitel tot zondag uit te stellen.

Frédéric Vervisch en Valentino Rossi werden in de #46 Team WRT Audi elfde. Gilles Magnus geraakte in het gedrum van de openingsronde even naast de baan en verloor heel wat plaatsen. Hij werd met zijn teamgenoot Nicolas Baert veertiende in de Saintéloc Junior Team Audi. Louis Machiels en Andrea Bertolini werden twintigste en derde in Pro-Am nadat de Ferrari met de Italiaan aan boord in de slotfase door een McLaren van de baan werd getikt.

Met deze knappe overwinning schuift het duo De Pauw-Jean op naar een derde positie in de tussenstand van de Sprint Cup. Ze kroonden zich in Misano al kampioen in de Silver Cup. De tweede wedstrijd van het weekend gaat morgen om 14u van start en geeft uitsluitsel of Team WRT opnieuw bij de teams kampioen wordt.

error: Alert: Content is protected !!