Home > #Hoofdnieuws > GT World Valencia: Autosportwereld.be sprak met Charles Weerts en Dries Vanthoor

GT World Valencia: Autosportwereld.be sprak met Charles Weerts en Dries Vanthoor

Een derde plaats in de eerste race in het slotweekend in Valencia was voldoende voor Charles Weerts en Dries Vanthoor om voor een derde opeenvolgende maal de titel in de Fanatec GT World Europe Sprint veilig te stellen. Het WRT-duo reageerde ondertussen bij Autosportwereld.be

Foto: © SRO

Dries Vanthoor is bezig aan een echt boerenjaar, met zeges in de 24 Uur van de Nürburgring en de 24 Uur van Zolder, een eerste overwinning in het FIA WEC LMP2 vorige week in Fuji en nu dus een derde opeenvolgende titel in de Fanatec GT World Europe Sprint.

Het was zeker niet de mooiste race van het jaar, maar we hebben wel een derde opeenvolgende titel beet”, aldus de 24-jarige Limburger die in het verleden ook al de LM GTE Am-klasse in Le Mans won en naar de polepositie reed in de LM GTE Pro. De jongste van de racende broers heeft verder ook al een zege in de 12 Uur van Bathurst op zijn naam staan. “Ik denk dat dit kampioenschap voor de derde maal winnen een geweldige prestatie is, samen met een super team, WRT. Het is een combinatie van prestaties, inzet en samenwerking en alleen dan kan je zulke resultaten behalen.

Charles Weerts is ondertussen 21 en ook al aan zijn derde titel in de Fanatec GT World Europe Sprint toe. De jonge Luikenaar, overigens goed tweetalig, won in de winter van 2017-2018 de F4 in het Midden-Oosten en stapte zo goed als meteen daarna naar de GT-racerij over. Ook hij is erg gelukkig na met de derde titel in de Europese GT-sprint.

“Ik ben geweldig tevreden met deze titel. We hebben geen risico genomen tijdens deze wedstrijd en onze opdracht was duidelijk om de titel veilig te stellen. Ik wil uitdrukkelijk Vincent Vosse en mijn vader (Yves Weerts) bedanken voor alle kansen en ook Audi omdat ze ons al die tijd zo’n schitterende wagen gegeven hebben. Het is een zeer mooie manier om de samenwerking met Audi af te ronden.”

error: Alert: Content is protected !!