Home > Moto > Internationaal > FIM EWC: BMW op pole in Bol d’Or

FIM EWC: BMW op pole in Bol d’Or

Straks gaat op het circuit van Paul Ricard de Bol d’Or van start. Dat is de slotwedstrijd van het WK Endurance voor motoren, het FIM EWC. De pole kwam in handen van het door onze landgenoot Werner Daemen geleide BMW Motorrad team met Reiterberger, Mychalchek en Guarnoni. Aan de start staan er nog vier andere Belgen.

Foto: © fimewc.com

Geen Xavier Simeon in de rangen, want die kondigde onlangs aan zijn helm aan de haak te hangen. De beste Belg op de startgrid is deze keer Bastien Mackels op de Tati Beringer racing Kawasaki. Hij start in de Superbike klasse en deelt de motor met Leon Haslam en Grgeory Leblanc.

Verder zien we Loris Cresson, 21ste op de BMRT 3D Maxxess Suzuki, Gian Mertens, 26ste op de TRT27 Bazart2 La Becane Suzuki en ook Côme Geenen, 31ste op de JMA Racing Action Bike Suzuki. Cresson, Mertens en Geenen starten in de Superstock klasse, die dichter aanleunt bij de seriemachines. Dat hoeft geen compleet nadeel te zijn tegenover de Superbikes want nog maar vorig jaar eindigde de winnaar van de Superstock (SST) op het podium!

De start van de wedstrijd wordt gegeven om 15.00u, de finish is er op dezelfde tijd, morgen.

error: Alert: Content is protected !!