Home > Moto > MotoGP Aragon: Martin snelste in vrijdagsessies

MotoGP Aragon: Martin snelste in vrijdagsessies

Met een wedstrijd op Aragon dit weekend, is het MotoGP-seizoen langzaam maar zeker aan het opbouwen naar de eindfase van het kampioenschap. Fabio Quartararo wil graag de titel zo snel mogelijk in de zak hebben, maar af en toe stuit de Yamaha-rijder op wat weerstand. Zoals vandaag…

Foto: © motogp.com

Het was Jorge Martin (Prima Pramac Racing) die deze vrijdag de snelste tijd op de tabellen zette. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) toonde echter zijn ambities door de tweede tijd te zetten maar de aanwezigheid van achtereenvolgens Johann Zarco (Prima Pramac Racing), Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™) en Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) op de plaatsen drie, vier en vijf, toont aan dat er met de Ducati’s zal moeten rekening worden gehouden. Marc Marquez maakte na zijn operatie en de revalidatie zijn terugkeer en stuurde de Honda naar een voorlopige achtste tijd.

Aron Canet (Flexbox HP40) was de snelste was in de vrije sessies van de Moto2. Hij bleef voor aan kampioenschapsleider Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en Alonso Lopez (CAG Speed Up). Onze landgenoot Barry Baltus scoorde met de RW Racing GP machine voorlopig de 22ste tijd.

In Moto3 toonde Dennis Foggia (Leopard Racing) zich de snelste van de vrijdag, en daarmee zet de Italiaan de jacht in op puntenleider Guevara. Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) was de snellste in de ochtend, maar viel in de tweede sessie. De Japanner zette alsnog de tweede tijd.

error: Alert: Content is protected !!