Home > Circuit > GT World Valencia: de voormiddag in een notendop

GT World Valencia: de voormiddag in een notendop

In Valencia is de laatste meeting van de GT World Challenge Europe Sprint van start gegaan, een meeting die meteen ook de voorlaatste afspraak van de GT2 European Series is. Wij overlopen de resultaten van het eerste deel van de dag. 

Foto: © SRO

  • GT World – de eerste vrije training ging naar AKKODIS ASP Mercedes met onder meer Raffaele Marciello, de grote concurrent van Dries Vanthoor en Charles Weerts in de strijd om de titel. Het WRT-duo werd negende. Adrien De Leener (Dinamic Motorsport Porsche) werd derde, Ulysse De Pauw (AF Corse Ferrari) vijftiende, twee plaatsen beter dan het duo Baert-Magnus (Sainteloc Audi) en drie beter dan Fred Vervisch (WRT Audi). Louis Machiels (AF Corse) werd derde in Pro-Am. 
  • GT World bis – in de Pre Qualifying topten de Belgische leiders in het kampioenschap het klassement, met Ulysse De Pauw (AF Corse Ferrari) op vijf en Fred Vervisch (WRT Audi) op negen. De andere Belgen vonden we verderop. 
  • GT2 Series – Het is Audi boven in de GT2 European Series met jammer genoeg een erg mager veld van amper elf auto’s. Het duo Saelens-Stienes Longin werd tweede in de eerste vrije sessie, in de PK Carsport Audi. Bert Longin en Peter Guelinckx reden naar een zevende tijd. 
  • Carrera Cup – met negentien wagens doet de Franse Carrera Cup het iets minder goed dan de Benelux Cup en dat met één Belg aan boord, Benjamin Paque die mooi achtste werd in zijn eerste vrije sessie in de serie ooit. 
  • F4 France – in de vrije oefenritten van de Franse F4 tikte onze landgenoot Lorens Lecertua als voorlaatste aan.  
error: Alert: Content is protected !!