Home > Circuit > FIA WEC: een Rookie Test voor Wadoux, Pin, Colombo en Gehrsitz

FIA WEC: een Rookie Test voor Wadoux, Pin, Colombo en Gehrsitz

Na het afsluiten van het seizoen in Bahrein blijven vele teams nog op het circuit in het Midden-Oosten voor de Rookie Test op zondag 13 november. Het FIA World Endurance Championship geeft alvast aan vier rijders de kans om één van de kampioenenwagens van 2022 uit te testen. Lilou Wadoux (Hypercar), Doriane Pin (LMP2), Lorenzo Colombo (LM GTE Pro) en Finn Gehrsitz (LM GTE Am) zijn de uitverkorenen.

(Foto: © FIA WEC)

Lilou Wadoux, de jonge Française die dit jaar Richard Mille Racing in LMP2 vertegenwoordigt, krijgt de kans om haar kunnen in een Toyota GR010 Hybrid of een Alpine A480 uit de Hypercar-klasse te tonen.

Lorenzo Colombo vinden we dit jaar met Prema Orlen Team eveneens in de LMP2-klasse van het FIA WEC en de Italiaan stond in juni op de tweede podiumtrede van deze categorie in Le Mans. Hij zal een Ferrari of Porsche ter beschikking krijgen.

Doriane Pin maakte in Spa-Francorchamps haar debuut in de LM GTE Am met de Ferrari van Iron Dames en ze won de Gold Cup tijdens de 24 Uur van Spa aan de zijde van o.a. Sarah Bovy.

De Duitser Finn Gehrsitz werkt dit jaar een seizoen European Le Mans Series af met een Ligier JS P320 van United Autosports.

error: Alert: Content is protected !!