Home > #Hoofdnieuws > Belgisch automagazine geveild voor 12.000 euro

Belgisch automagazine geveild voor 12.000 euro

10.000 Zwitserse frank. Dat was het ongelooflijke eindbod voor één gesigneerd exemplaar van Tazio Magazine, het Belgische magazine van onze gewaarde collega’s Johan Dillen en Dirk De Jager. Het tijdschriftnummer werd geveild voor het goede doel op de veiling van RM Sotheby’s en die werd gehouden in het kader van de Int. St Moritzer Automobilwoche op vrijdag 9 september in Zwitserland.

Tazio Magazine is een driemaandelijks tijdschrift gewijd aan de historische autosport. Om hun eerste volledige jaar met het tijdschrift te vieren, besloten de uitgevers van Tazio een speciale versie van het eerste nummer van Tazio Magazine aan te bieden op de prestigieuze autoveiling van RM Sotheby’s in St Moritz, Zwitserland. De cover van het magazine werd gesigneerd door dertien autosportlegendes, waardoor een unieke eenmalige uitgave ontstond. Alle opbrengsten gaan naar de Grand Prix Trust, een liefdadigheidsorganisatie die is opgericht door voormalig Formule 1-wereldkampioen Jackie Stewart om voormalig Formule 1-personeel te helpen indien nodig.

Met een initiële schatting van 2.000 Zwitserse frank begon het bieden bij 500 Zwitserse frank, maar na enkele verwoede biedingen in de zaal ging het snel boven de schatting. Uiteindelijk viel de hamer op 10.000 Zwitserse frank. Inclusief belastingen bracht dit de eindprijs voor dit tijdschriftnummer op 12.000 Zwitserse frank (ongeveer hetzelfde equivalent in euro’s en dollars).

We willen de Pearl Collection en de andere bieders in de zaal bedanken voor hun genereuze steun aan de autosportgemeenschap. Dit ging onze dromen en verwachtingen ver te boven“, zeiden Tazio’s uitgevers Johan Dillen en Dirk de Jager. “Dit is toch wel een recordprijs voor een tijdschriftnummer. Deze werd verkocht voor ruwweg 666 keer de prijs van wat een enkel nummer (18 euro) van Tazio Magazine normaal zou kosten. Dit is een ongelooflijk vertoon van vrijgevigheid.

Onder de namen van legendarische coureurs: 1992 F1 wereldkampioen Nigel Mansell, vijfvoudig Le Mans 24 winnaar Derek Bell, tweevoudig Le Mans 24 winnaar Hans-Joachim Stuck, vijfvoudig DTM kampioen Bernd Schneider,…

Tazio Magazine is een luxe driemaandelijks gedrukt tijdschrift dat zich volledig richt op motorsportgeschiedenis. Het magazine is vernoemd naar Tazio Nuvolari, een van de grootste coureurs aller tijden. Tazio Magazine is afkomstig van Tazio Publishing BV, een kleine, onafhankelijk gefinancierde uitgeverij die nog steeds gelooft in gedrukte tijdschriften van hoge kwaliteit.

Meer info: taziomagazine.com
error: Alert: Content is protected !!