Home > Electric > Divers > Solar Team: strategisch steekspel met Nederlanders

Solar Team: strategisch steekspel met Nederlanders

Het Belgisch Solar Team kon vandaag de achterstand op de koplopers, het Nederlandse team uit Delft, niet verkleinen door onverwachte wegenwerken. Door de strategie die vandaag gevolgd werd, kwamen beide teams beurtelings aan de leiding van de etappe. De achterstand bedraagt minder dan 30 kilometer. Met nog twee dagen te gaan zal het heel spannend worden voor de ingenieursstudenten. Na de etappe van vandaag heeft het Agoria Solar Team ongeveer 3160 kilometer afgelegd in de Sasol Solar Challenge. Dit is de langste afstand die een Belgische zonnewagen ooit kon afleggen tijdens een wedstrijd.

(persbericht)

Vandaag konden de studenten van de KU Leuven geen afstand inhalen op het team uit Delft door onverwachte wegenwerken. Deze wegenwerken zorgde voor een last-minute wijziging aan de route waardoor inhalen strategisch niet haalbaar bleek. De Belgen konden het de Nederlanders zeer moeilijk maken en kwamen vandaag enkele keren aan de leiding van de etappe. Door de lange wachttijden en snelheidsbeperkingen aan de ​ wegenwerken bleek het echter onmogelijk om afstand te nemen van het Nederlandse team. Op het einde van de dag kwamen de Nederlanders vlak voor het Belgische team aan. Momenteel staat het team minder dan 30 kilometer achter op hun grootste concurrent. Daarmee staan ze voorlopig op de tweede plaats en blijft de situatie ongewijzigd.

Na de etappe van vandaag heeft het team met hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, ongeveer 3160 kilometer afgelegd in de Sasol Solar Challenge. Dit is de langste afstand die ooit kon worden afgelegd door een Belgische zonnewagen tijdens een wedstrijd.

Eindsprint

De wedstrijd eindigt pas over twee dagen. Vandaag daalden de studenten af naar kust. Hierdoor konden ze, dankzij hun regeneratief remsysteem, veel energie terugwinnen en opslaan in hun batterijpakket waardoor ze voldoende energie hebben voor de komende dagen. Vanaf morgen rijden de studenten langs de kustlijn. Ze hopen een strategisch voordeel te halen uit hun innovatieve vin, die hen toelaat om te zeilen op de wind. Het team is klaar voor de eindsprint. De komende dagen zal het hele team gefocust moeten zijn. Elke schakel in de keten kan een belangrijk verschil maken. Op vrijdag 16 september komen de studenten aan in Kaapstad met hun zonnewagen.

error: Alert: Content is protected !!