Home > #Hoofdnieuws > GT World Valencia: drie op een rij voor Dries Vanthoor, Charles Weerts en WRT?

GT World Valencia: drie op een rij voor Dries Vanthoor, Charles Weerts en WRT?

35 punten zijn er nog maximaal te verdienen tijdens de laatste manche van de GT World Challenge Europe Sprint Cup, die komend weekend op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia wordt verreden. Dries Vanthoor en Charles Weerts zijn met 11,5 punten voorsprong op Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy goedgeplaatst om een derde titel op rij te behalen. Team WRT staat aan kop van het klassement voor de teams en telt 4,5 punten meer dan AKKODIS ASP Team, waarvoor Marciello en Boguslavskiy uitkomen. Alle ogen zijn zaterdag en zondag dus op de #32 Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II en de #89 AKKODIS ASP Mercedes-AMG GT3 gericht.

(Foto: © SRO)

“We raceten slechts één keer in Valencia, vorig jaar, en het was een heel moeilijk weekend voor ons.”, aldus WRT-teambaasVincent Vosse. “Ik hoop dat we onze les hebben geleerd en dat we kunnen terugkeren met betere herinneringen. Het is het einde van het seizoen voor de Sprint Cup en een derde opeenvolgende dubbele titel zou een fantastische prestatie zijn. Maar we hebben geen ruimte voor fouten. Het is duidelijk dat we vanaf de test op donderdag heel gefocust moeten zijn. Iedereen in het team is 100% gemotiveerd en vastberaden om dit voor elkaar te krijgen. We zijn ook nog in strijd voor de titels in het algemene klassement (van de GT World Challenge Europe), vandaar is het belangrijk om veel punten te scoren.

“We voeren de stand aan met slechts 11,5 punten voorsprong en er zijn er nog 35 te behalen.”, zegt Dries Vanthoor. “Het wordt dus een heel belangrijk en zwaar weekend. We mogen geen fouten maken! Hopelijk zijn we competitief en winnen we voor de derde keer de titel, wat een heel mooie verwezenlijking zou zijn.”

“Het gaat een stressvol weekend worden.” voegt Charles Weerts hieraan toe. “De Mercedes bewees vorig jaar snel te zijn op het circuit van Valencia. We hebben zelf ook een sterk pakket en ik hoop dat de laatste updates van Evo II ons zullen helpen. Het is alvast zeker dat het team, Dries en ikzelf alles zullen doen wat in onze mogelijkheden ligt om deze derde Sprint Cup-titel te bemachtigen.”

De testsessie op donderdag verliep alvast positief voor onze Belgische titelpretendenten. Dries Vanthoor en Charles Weerts sloten deze af als snelste, met vijf duizendsten voorsprong op Adrien De Leener-Christian Engelhart (Dinamic Motorsport – Porsche 911 GT3 R). Marciello-Boguslavskiy werden vierde met iets meer dan een tiende van een seconde achterstand op het WRT-duo. De lichten voor beide wedstrijden van één uur gaan zowel zaterdag als zondag om 14u op groen en u kan ze zoals gewoonlijk live op YouTube volgen.

error: Alert: Content is protected !!