Home > Rally > BRC > BRC Condroz: het parcours is gekend

BRC Condroz: het parcours is gekend

De voorbereidingen van de 48ste editie van de Rally van de Condroz-Huy draaien op volle toeren. Het parcours werd intussen bevestigd en goedgekeurd door de Safety Manager van de RACB.

Dit jaar werd een nieuwe en betere timing uitgewerkt. Zo gaat de wedstrijd van start op zaterdag 5 november om 7u00 ‘s ochtends. De teams zullen dan starten voor de eerste twee lussen van vijf klassementsproeven, met terugkeer naar het servicepark in Huy aan het einde van de drie eerste proeven: Héron (11,14 km), Villers-le-Bouillet (11,10 km) en Ombret-Strée (17,20 km). Op het menu van het tweede deel: Marchin-Perwez (12,80) en Solères (6,10 km). In totaal worden er op zaterdag dus meer dan 116 km gechronometreerde stukken gereden. De eerste wagens worden op het podium in Huy verwacht rond 18u12.

Op zondag om klokslag 8u00 gaat de wedstrijd verder met twee lussen van 4 klassementsproeven. De eerste brengt de rally terug naar Ouffet, met een etappe van 14,59 km genaamd Ouffet-Terwagne. De deelnemers gaan vervolgens richting Ramelot (7,21 km). Halverwege keren ze terug naar Huy waarna ze naar Bas-Oha – Wanzoul (9,90 km) gaan en Verlaine-Jehay (10,53 km), i.e. 85 km chronoritten. De eerste wagen wordt verwacht in Huy om 16u07. Op het menu staan dus maar liefst 18 klassementsproeven over een totaal van 200 km, i.e. 33% van het totale parcours.

Wij bezorgen u later nog alle details van de gechronometreerde proeven. De traditionele test-etappe die voorzien is op vrijdag 4 november wordt georganiseerd door de gemeente Engis. (Toegang 10 €).

Voor het publiek gebeurt de ticketverkoop net als vorig jaar enkel online via de website www.condrozrally.be, die voor deze editie werd aangepast. De prijzen werden niet aangepast, het is nog steeds € 30 voor de algemene inkom + een officieel programma (met de deelnemerslijst en de kaarten van het parcours). De inkomtickets kunnen afgehaald worden in de week van de rally in de verschillende ophaalpunten die te gepasten tijde bekend gemaakt worden.

Afspraak op 4, 5 en 6 november in Huy voor dit mooie sportfeest. Meer info volgt.

error: Alert: Content is protected !!