Home > Electric > Divers > Solar Team: Belgen doorstaan “blinde” etappe goed

Solar Team: Belgen doorstaan “blinde” etappe goed

Vandaag heeft het Agoria Solar Team de ‘blinde’ etappe van hun wedstrijd in Zuid-Afrika goed doorstaan. Ze kregen de route pas gisteren ter beschikking. Door deze last-minute onthulling van het traject moesten de Belgen hun strategie nog uitwerken. De studenten van de KU Leuven doorstonden deze etappe vlekkeloos. Door de beperkingen van het parcours konden ze de achterstand op de koplopers vandaag niet verkleinen.

(persbericht)

Om de flexibiliteit van de deelnemende teams te testen, kregen de teams de route van vandaag pas gisterenavond ter beschikking. Na een nacht van voorbereiding en het bepalen van de beste strategie konden de studenten van de KU Leuven vanochtend starten aan deze spannende etappe.

De etappe van vandaag bracht de BluePoint Atlas niet enkel langs een uitdagend bochtig parcours, maar ook langs de oudste weg van Zuid-Afrika. Dit is een eenvaks-baan waar verkeer in beide richtingen gebruik van maakt. Voor de studenten was het een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat de zonnewagen niet stil moest staan door tegenliggend verkeer. De zonnewagen kon vlot doorrijden.

Concurrentiestrijd met de Nederlanders

Door beperkingen die werden opgelegd door de organisatie, konden de Belgen vandaag geen afstand inhalen ten opzichte van hun concurrenten uit Nederland. De komende drie dagen gaat de wedstrijd onverminderd verder. Door de afstandsbeperkingen van vandaag konden de ingenieursstudenten veel energie binnenhalen met hun zonnepaneel. Hierdoor konden ze hun batterijpakket vandaag goed opladen en is er dus veel energie beschikbaar voor de komende dagen. Morgen starten de studenten aan hun inhaalrace. Met minder dan 30 kilometer verschil zal het de komende dagen nog heel spannend worden. Op vrijdag 16 september komen de studenten aan in Kaapstad.

error: Alert: Content is protected !!