Home > Circuit > In een notendop: FIA WEC – GT2

In een notendop: FIA WEC – GT2

  • FIA WEC – Op de voorlopige deelnemerslijst voor de 8 Uur van Bahrein, die u hieronder vindt, zien we inderdaad de afwezigheid van Porsche, maar ook die van Glickenhaus. Porsche verklaarde wel dat het daardoor nog intensiever zal testen in de Verenigde Staten. In LMP2 verdedigt Team WRT de Belgische eer, en Sarah Bovy (Iron Dames) en Jan Heylen (Dempsey-Proton Racing) doen dit in LM GTE Am.
  • GT2 European Series – Volgend weekend vindt op het Spaanse circuit van Valencia de voorlaatste manche van de Fanatec GT2 European Series plaats. Het PK Carsport-duo Nicolas Saelens-Stienes Longin voert samen met Stefan Rosina met een totaal van 135 punten het klassement van Pro-Am aan. De Slovaak Rosina, die een KTM X-Bow GT2 van True Racing bestuurt, boekte met zijn teamgenoot Filip Sladeka twee overwinningen in Spa en dichtte zo de kloof met de Belgische koplopers. Voor de titel worden echter de beste vijf scores van de zes manches in rekening gebracht, wat momenteel in het voordeel van de Slovaak zou resulteren. Hier vindt u de deelnemerslijst. Beide wedstrijden van 50 minuten worden op zaterdag verreden. Race 1 start om 11u20 en race 2 om 17u20 en ze zijn via YouTube te volgen.
error: Alert: Content is protected !!