Home > VAS > Regularity > VAS: Belgian Westhoek Classic dit weekend

VAS: Belgian Westhoek Classic dit weekend

De Belgian Westhoek Classic. Deze wedstrijd op een beknopte manier aankondigen is een uitdaging op zich. Organisator AC Medina pakt uit met de slogan “de meest authentieke regularity”, want de “BWC” is uiteraard meer dan een titel en woorden. Laten we even verduidelijken.

(persbericht/Foto: © jbrevents.be)

Beginnen we met het feit dat de Belgian Westhoek Classic hoort onder de categorie “Marathon”. Wedstrijden dus over langere duur, met hogere gemiddelden en met de klasses Classic en Expert. Ook is de stad Ronse al enkele jaren het wedstrijdcentrum voor de BWC en de routes gaan, om diverse redenen, richting Wallonië. Ook deze editie zullen de deelnemers vanuit Ronse koers zetten naar Charleroi, waar de overnachting wordt gehouden.

Op zaterdag staan de wouden van Couvin op het programma, een stop bij de gekende brouwerij in het gezellige Chimay, en uiteraard een passage op het beroemde circuit. Daarna gaat het naar het middeleeuwse Thuin voordat de terugweg naar Ronse wordt aangevat, met een totaal geheim gehouden laatste sectie. De finish, die is er op de Grote Markt van Ronse.

De samenwerking autosportclub Motor Union 2000 en met de gaststeden Ronse en Chimay, de nachtelijke proeven, de unieke locaties, een speaker en een team aan medewerkers die onderweg live verslag doen… Het trekt heel wat deelnemers aan. Belgen, maar ook veel internationale deelnemers. En wat te denken van de deelname van monumenten als Robert Droogmans, die er al bij was tijdens de 24 uren van Ronse in 1978, en Willy Lux, die er niet alleen bij was maar de rally toen ook won! De deelnemers, voorlopig een recordaantal van 114 inschrijvingen, zitten verdeeld in de klasse Expert (de naam spreekt voor zich), en een toegankelijke klasse “Classic”.

Wat krijgen zij voor de wielen geschoven? Een tweedaagse, die begint met nachtelijke etappes, en verder verlaten wegen, bomen en bossen, een technisch en uitdagend tracé dat over 550 kilometer terugkeert naar Ronse. De organisatie belooft authenticiteit, veel richtingswijzigingen, weinig “valstrikken” en een nadruk op kaartlezen. Uit de 114 deelnemers favorieten naar voren schuiven is onbegonnen werk. Buiten Robert Droogmans en Willy Lux, die uiteraard het klappen van de zweep wel kennen, staan bijna alle voormalige winnaars aan de start. Wat we wel weten, is dat de fun begint op vrijdagavond 16 september, op de Grote Markt in Ronse en dat iedereen dezelfde droom heeft: ooit deze Belgian Westhoek Classic op het palmares zetten.

error: Alert: Content is protected !!