Home > Electric > Divers > Solar Team: voorlopige tweede plaats in nek-aan-nek race

Solar Team: voorlopige tweede plaats in nek-aan-nek race

Na een uitdagende etappe kon het Agoria Solar Team zijn eerste plaats niet behouden in de Sasol Solar Challenge. Het studententeam van de KU Leuven verloor zijn leiderspositie aan de grootste concurrent: het team uit Delft. Hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas moest vandaag twee stevige bergen beklimmen. Dit was een hele uitdaging voor de motor van de zonnewagen, die door de studenten zelf ontworpen en geproduceerd werd. De komende vier dagen gaat de spannende strijd verder.

(persbericht)

Gisteren konden de Belgen de eerste plaats veroveren van hun grootste concurrenten: het studententeam uit Delft. Vandaag ging het Belgische team voor een conservatiever aanpak om energie te sparen voor morgen. Dan staat immers de ‘blinde’ etappe op het programma: de route hiervan wordt pas vanavond bekend gemaakt. De studenten weten niet welk traject hen te wachten en kozen ervoor om trager te rijden zodat er voldoende energie overblijft in hun batterijpakket, dat enkel mag opgeladen worden door de zon. Hierdoor is het onduidelijk hoeveel energie er nodig zal zijn.

Bergetappe

De etappe van vandaag was een zeer uitdagende etappe voor de BluePoint Atlas. De zonnewagen moest vandaag twee bergen overwinnen. De studenten ontwikkelden de motor van hun wagen volledig zelf om zo de efficiëntie te verhogen. Hierdoor gaat er minder energie verloren en kan er een grotere afstand worden afgelegd met de energie die we binnenkrijgen van de zon. ​

Vooruitzicht

Momenteel is de wedstrijd halfweg. Met een verschil van ongeveer 30 kilometer zal het de komende dagen heel spannend worden. De wedstrijd eindigt op vrijdag 16 september in Kaapstad. De route van morgen start en eindigt op hetzelfde punt, het exacte traject is onbekend en wordt pas vanavond bekend gemaakt.

error: Alert: Content is protected !!