Home > #Hoofdnieuws > ELMS Spa: 41 wagens en vier Belgen voor topwedstrijd in de Ardennen

ELMS Spa: 41 wagens en vier Belgen voor topwedstrijd in de Ardennen

De European Le Mans Series 2022 start aan zijn eindfase met nog twee wedstrijden, waarvan de eerste over goed anderhalve week in de Belgische Ardennen. De 4 Hours of Spa-Francorchamps (23-25 september) vormt dus het eerste luik van die finale, met niet minder dan 41 wagens. 118 rijders en 27 teams uit 33 verschillende landen zullen het tegen elkaar opnemen op wat wordt beschouwd als een van de meest uitdagende circuits ter wereld. En u kan er gratis naar toe!

Na hun derde overwinning van het seizoen in Barcelona krijgen Louis Deletraz en Ferdinand Habsburg in de Prema Racing Oreca-Gibson gezelschap van de Amerikaan Juan Manuel Correa, die Lorenzo Colombo vervangt. Deletraz en Habsburg (85 punten) hebben 21 punten voorsprong in het rijderskampioenschap op het Panis Racing-trio Job Van Uitert, Julien Canal en Nico Jamin (64 punten). Als ze ten minste vijf punten voor hun Franse rivalen eindigen, zijn ze in Spa-Francorchamps zeker van de team- en rijderstitel. Mühlner Motorsport gaat op zoek zijn naar een tweede podiumplaats van het seizoen, met veel thuissteun voor hun Belgische rijder Ugo De Wilde.

De race om de LMP2 Pro-Am titels is erg close, met de top 3 gescheiden door slechts 15 punten, met nog 52 punten beschikbaar. Racing Team Turkey heeft 80 punten, tien meer dan de Nielsen Racing Oreca, met de winnaars van de 4 uur van Barcelona, AF Corse, op 65 punten.

LMP3 – 13 auto’s en 36 rijders

De strijd om de LMP3-titels kon niet intenser zijn, met Monza- en Barcelona-winnaars Charles Crews, Guilherme Oliveira en Nico Pino in de Ligier van Inter Europol Competition, die het verschil met de Cool Racing Ligier van Malthe Jakobsen, Michael Benham en Maurice Smith, tot slechts vijf punten hebben verkleind.

Tom Van Rompuy, die uitkomt voor regerend ELMS Team Champions DKR Engineering, is de Belgische vertegenwoordiger op de LMP3-grid. Hij reist naar Spa voor zijn thuisrace na zijn tweede plaats in Spanje, samen met teamgenoten Alexander Bukhantsov en Sebastian Alvarez.

LMGTE – 12 auto’s en 36 rijders

Na de overwinningen in Monza en Barcelona staat Proton Competition momenteel op 69 punten, met de Spirit of Race Ferrari 488 GTE EVO van Duncan Cameron, David Perel en Matt Griffin op 41 punten na hun tweede podium van het seizoen in Spanje. Met 28 punten voorsprong op hun naaste rivalen Christian Ried reizen Lorenzo Ferrari en Gianmaria Bruni naar België in de wetenschap dat een goede prestatie in de Proton Competition Porsche 911 RSR-19 de ELMS LMGTE-rijderstitel en de teamtitel voor 2022 zal veiligstellen.

Belgisch inbreng op de LMGTE-grid is er met 2020 ELMS LMGTE-kampioen Alessio Picariello in de Absolute Racing Porsche, terwijl de zeer snelle Sarah Bovy het doet in de Iron Lynx Ferrari 488 GTE EVO.

#83 Ferrari F488 GTE EVO / IRON LYNX / Sarah Bovy
error: Alert: Content is protected !!