Home > Electric > Divers > Solar Team: Belgen naar de leiding in Zuid-Afrika

Solar Team: Belgen naar de leiding in Zuid-Afrika

Het Belgisch Solar Team nam vandaag de leiding in de Sasol Solar Challenge. Ze konden er met hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, bijna 80 kilometer meer afleggen dan hun grootste concurrent. Hierdoor wonnen ze niet enkel de etappe van vandaag, maar konden ze ook in het algemene klassement de eerste plaats veroveren.

(persbericht)

Het parcours van vandaag was door het slechte wegdek zeer uitdagend voor de zonnewagen. Enkele diepe putten in het wegdek zouden de wagen mogelijk kunnen beschadigen. Hierdoor was de etappe van vandaag een grote uitdaging voor zowel het begeleidende team als voor de piloten. De studenten van de KU Leuven hebben tijdens deze etappe handig gebruik kunnen maken van het wendbare ontwerp van de BluePoint Atlas.

Om ervoor te zorgen dat de putten in het wegdek zeker voldoende zichtbaar zijn voor de piloten, werden deze door de rest van het team gemarkeerd. Op die manier werd het risico op het beschadigen van de zonnewagen geminimaliseerd.

Vooruitblik

De komende dagen zal het team er alles aan doen om deze voorsprong te kunnen behouden en op vrijdag 16 september als winnaar te eindigen in Kaapstad. Morgen staat er een uitdagende etappe op het programma. De ingenieursstudenten trekken morgen de bergen in met hun zonnewagen.

De etappe van vandaag leidde de studenten langs een traject in de omgeving van Jagersfontein. Hier vond vandaag een dambreuk plaats met meerdere doden en gewonden. De politie en hulpdiensten waren massaal aanwezig. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden. De breuk had echter geen invloed op de challenge.

error: Alert: Content is protected !!