Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: winst voor Neuville, historisch podium voor Hyundai

WRC Acropolis: winst voor Neuville, historisch podium voor Hyundai

In Griekenland hebben Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe voor het eerst in bijna een jaar nog eens een WK-zege in het WRC behaald. De zege van Neuville en Wydaeghe kwam op de slotdag nooit meer in gevaar. Hyundai behaalde in Griekenland een historisch resultaat met het eerste volledige podium ooit. Ott Tänak werd in de Acropolis tweede en won de Power Stage en komt zo in de puntenstand terug tot op 53 punten van Kalle Rovanperä die in zijn Toyota Yaris amper vier punten scoorde.

© Foto: Hyundai

Kalle Rovanperä blijft dus ruim leider in het WK, met nog steeds 53 punten bonus op Ott Tänak, maar de Est heeft de voorbije twee wedstrijden wel 41 punten op de Fin goedgemaakt en blijft zo druk op de jonge Toyota-rijder zetten. Ook Thierry Neuville blijft mathematisch een kans op de wereldtitel maken, al is een achterstand van 76 punten, met nog 90 punten voor de boeg, wel een zeer grote kloof.

Voor Neuville is het zijn zestiende overwinning ooit, waarmee hij op gelijke hoogte van Bjorn Waldegärd komt. Er is overigens nog maar één rijder met meer zeges dan Neuville die nooit wereldkampioen is geworden, met name Jari-Matti Latvala, die achttien eenheden telt.

In Griekenland won Neuville dus voor zijn teamgenoten Tänak en Sordo, terwijl Pierre-Louis Loubet en Craig Breen de plaatsen vier en vijf behaalden voor M-Sport Ford. Takamoto Katsuta was met een zesde plaats de enige Toyota-rijder in de top-10 van deze erg zware WK-wedstrijd. De zege in WRC2 was voor Emil Lindholm met een Skoda Fabia.

Rovanperä leidt nu dus met 207 punten, voor Tänak met 154 en Neuville die er 131 telt. Bij de constructeurs bedraagt de kloof tussen Toyota en Hyundai 63 punten in het voordeel van de Japanners. De volgende WK-manche vindt in Nieuw-Zeeland plaats van 29 september tot en met 2 oktober, meteen de laatste proef dit seizoen op onverhard.

error: Alert: Content is protected !!