Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: nu ook Evans uit, Neuville met marge

WRC Acropolis: nu ook Evans uit, Neuville met marge

In Griekenland moet er een soort vloek op het Toyota-team rusten, want nu is ook Elfyn Evans op zondagochtend uit de wedstrijd verdwenen. De Brit kende mechanische pech in KP14 en dat maakt dat Pierre-Louis Loubet aan het stuur van zijn Ford Puma nu vierde is, voor zijn teamgenoot Craig Breen. Vooraan wonnen Ott Tänak en Thierry Neuville ieder een KP en bedraagt het verschil tussen de beide teamgenoten bij Hyundai nu 30 seconden en dat met alleen nog de Powerstage te gaan.

Foto: © Hyundai

Dani Sordo is ondertussen derde, terwijl Takamoto Katsuta de enige Toyota-rijder nog vooraan in de rally, zesde is. De Japanner heeft de leider in WRC2, de Fin Emil Lindholm in een Skoda achter zich. Lindholm leidt in WRC2 voor Nikolay Gryazin (Skoda) en Yohan Rossel (Citroën).

Van Belgische zijde zijn Neuville en Wydaeghe overigens nog de enige Belgen in de wedstrijd. Jourdan Serderidis en Fred Miclotte gaven gisteren op met mechanische problemen in hun Ford Puma WRC, terwijl Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai) in KP13 van de baan gingen. Filip Pyck en Peter Dehock (Skoda) verdwenen al vroeg uit de rally.

error: Alert: Content is protected !!