Home > Circuit > In een notendop: FIA F2 – Indycar

In een notendop: FIA F2 – Indycar

  • Indycar – Met één enkele ronde in de Q3 zette Will Power zijn Penske-Chevroletde pole op Laguna Seca, de afsluitende manche voor het Indycar kampioenschap. Daarmee wordt de Australiër de rijder met het meeste pole positions ooit in het kampioenschap. Met die pole verzkert de puntenleider zich dan ook van de beste uitgangspositie. Naast hem start een verrassende Callum Ilott (Juncos-Holliger Chevrolet). Zijn concurrenten kenden problemen in de kwalificatie en starten allen verder op de grid met Scott McLaughlin (Penske-Chevy) als achtste, Marcus Ericsson (Ganassi-Honda) als tiende en Scott Dixon (Ganassi-Honda) als dertiende. Josef Newgarden (Penske-Chevy) start zelfs pas op de 25ste plaats nadat hij in Q1 spinde en geen tijd kon zetten.
  • FIA F2 – De hoofdrace van de F2 op Monza werd een chaotische wedstrijd met inhaalacties alom, spins en ongevallen, drive-through en uiteraard enkele safetycars. De zege ging naar de Indiër Jehan Daruvala (Prema) die op het perfecte moment onder safety car ging pitten en daarna weerstond aan de druk van Frederik Vesti (ART). Ayumu Iwasa (Hitech) mocht na een ontstuimige race als derde op het podium. Onze landgenoot Amaury Cordeel was in constant gevecht voor de punten en eindigde als achtste. Opvallend was een radioboodschap van Van Amersfoort Racing die aan teamgenoot Beckmann vroeg om Amaury door te laten, zodat hij een aanval op Novalak kon inzetten. De Duitser weigerde echter botweg, zelfs nadat er een laconieke “dit is een order” kwam vanuit de pits. Beckmann werd uiteindelijk zesde.
  • FIA F2 (aanvulling) – Na de finish werd Iwasa gediskwalificeerd (bodemplank beneden minimum dikte). Dat betekent dat Enzo Fittipaldi (Charouz) derde wordt en dat ook Amaury Cordeel een plaats opschuift. Cordeel haalt dus een zevende plaats, en opnieuw volop punten.

Foto: © Dutch Photo Agency

error: Alert: Content is protected !!