Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Fuji: WRT wint, Bovy tweede en een dubbel voor Toyota!

FIA WEC Fuji: WRT wint, Bovy tweede en een dubbel voor Toyota!

Toyota reed onbedreigd naar een dubbel in de voorlaatste manche van het wereldkampioenschap uithouding. De #8 Toyota GR010 Hybrid van Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa won met één minuut en acht seconden voorsprong op de #7 van Conway-Kobayashi-Lopez. Alpine werd op twee ronden derde. Na een spannende strijd tussen WRT en Jota in LMP2, ging de zege naar het Belgische team en Dries Vanthoor! Sarah Bovy werd, na Monza, opnieuw knap tweede in GTE Am!

(Foto: © WRT – W Racing Team / Brecht Decancq)

In Hypercar werd het opnieuw geen probleemloze wedstrijd voor beide Peugeot 9X8. Desondanks finishte de #93 van Di Resta-Jensen-Vergne met zeven ronden achterstand op de vierde plaats algemeen. Hun teamgenoten Duval-Menezes-Rossiter legden met de #94 vijftien ronden minder af dan de winnende Toyota. Het trio van de #8 Toyota komt door deze overwinning in de puntenstand op gelijke hoogte van Alpine-rijders André Negrão, Matthieu Vaxiviere en Nicolas Lapierre. De andere equipe van Toyota telt 26 punten achterstand.

WRT en Jota streden in LMP2 om de zege. De #38 Jota van Roberto Gonzalez, Antonio Felix Da Costa en Will Stevens kon iets later dan de #31 van Dries Vanthoor, Sean Gelael en Robin Frijns zijn finale tankstop maken, maar het Belgische team behield de koppositie. De ander wagen van Jota werd derde met in zijn zog de #41 Oreca van Realteam by WRT. De #38 heeft heel goede kaarten in handen voor de titel nu ze 28 punten voorsprong tellen op de #23 van United Autosports, die in Japan vijfde werd.

Ferrari won overtuigend LM GTE Pro, met de #51 van Alessandro Pier Guidi en James Calado voor de #52 van Miguel Molina en Antonio Fuoco. De rode bolides kwamen gegroepeerd over de eindstreep en telden een 31-tal seconden voorsprong op de Porsche 911 RSR – 19 van Michael Christensen en Kévin Estre.

In LM GTE Am zagen we opnieuw een sterke prestatie van Sarah Bovy en haar teamgenoten Michelle Gatting en Rahel Frey. Hun roze Iron Dames Ferrari werd tweede achter de TF Sport Aston Martin van Ben Keating, Henrique Chaves en Marco Sorensen. De derde plaats ging naar de D’Station Racing Aston. Jan Heylen werd met de Dempsey-Proton Racing Porsche negende.

Op 12 november wordt het seizoen afgesloten met de acht uur durende wedstrijd in Bahrein.

error: Alert: Content is protected !!