Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: Neuville leidt, maar volgen er teamorders bij Hyundai?

WRC Acropolis: Neuville leidt, maar volgen er teamorders bij Hyundai?

In Griekenland is de tiende manche van het WRC 2022 stilaan in een definitieve plooi gevallen. Een ding is zeker: de zege is voor een Hyundai-rijder want het Koreaanse merk veegt de concurrentie in deze beenharde Griekse rally gewoon van de tafel. Vooraan heeft Thierry Neuville de leiding in handen, voor Ott Tänak en Dani Sordo, maar het is onzeker of Neuville geen plaats zal moeten maken voor Ott Tänak die in tegenstelling tot onze landgenoot wel nog een kleine kans op de wereldtitel heeft.

Foto: © Hyundai

Het eens zo oppermachtige Toyota had het al moeilijk in Ieper maar moet nu de kelk werkelijk tot op de bodem ledigen. Na de crash van WK-leider Kalle Rovanperä, leek Esepekka Lappi nog wel op weg naar een podium, tot de Fin in de voorlaatste KP van de dag, Perivoli 2, met een defecte benzinepomp naar de kant moest. Gevolg Hyundai staat nu één, twee en drie. Neuville, Sordo en Tänak wonnen de proeven deze namiddag, waardoor Neuville nu 27,9 seconden bonus heeft op de Est en 52,9 seconden op de Spanjaard. Elfyn Evans staat nu op vier op exact een minuut van Neuville en Pierre-Louis Loubet op vijf met zijn Ford, maar wel al op meer dan twee minuten van de Belgische rijder.

Morgen staan er nog drie proeven op het menu en de vraag is hoeveel punten Ott Tänak zal kunnen goedmaken op Rovanperä. Dat zal niet alleen afhangen van de score van de Est in de Powerstage, maar ook van het feit of Hyundai aan Neuville zal vragen om plaats te maken en zijn eerste zege van het seizoen op te offeren in functie van de laatste kans op de wereldtitel voor Tänak. Afspraak morgen om iets na twaalf voor het antwoord.

error: Alert: Content is protected !!