Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: Loeb problemen, Rovanperä van de baan en Neuville leidt…

WRC Acropolis: Loeb problemen, Rovanperä van de baan en Neuville leidt…

De negende proef van de WK-rally in Griekenland heeft heel de situatie in de wedstrijd op zijn kop gezet. In één proef verloren we leider Sébastien Loeb met een technisch probleem, reed Pierre-Louis Loubet lek en ging WK-leider Kalle Rovanperä van de baan. De nieuwe leider is onze landgenoot Thierry Neuville, maar hij zal mogelijk plaats moeten ruimen voor Ott Tänak.

Foto: © Hyundai

Onwaarschijnlijk, dat is het enige woord voor het verloop van KP9 Perivoli 1 in de Acropolis. Sébastien Loeb raakte zelfs niet aan de start van de proef, met alternatorproblemen, terwijl zijn teamgenoot bij Ford, Pierre-Louis Loubet lek reed en meer dan een minuut verloor. Loeb had wel opener van de dag, KP8, gewonnen en zijn positie in de tussenstand verstevigd, maar dat is nu dus verloren tijd.

Maar dat was nog niet alles, want in het begin van de proef ging WK-leider Kalle Rovanperä in zijn Toyota van de baan en de jonge Fin verloor 6min29 en zo alle kansen op een goed resultaat.

Vooraan won Thierry Neuville de proef, voor Ott Tänak, beide uiteraard in een Hyundai en de Belg leidt met 18,6 seconden bonus op de Est. Esepekka Lappi is de eerste Toyota-rijder op 22,5 seconden. Dani Sordo (Hyundai) en Elfyn Evans (Toyota) maken de top-5 compleet. Loubet zakt naar plaats zeven, achter zijn teamgenoot Gus Greensmith.

Om 10u08 volgt de laatste proef van de ochtendlus?

error: Alert: Content is protected !!