Home > Electric > Divers > Solar Team: tweede plaats na vrijdag vol problemen

Solar Team: tweede plaats na vrijdag vol problemen

Het Agoria Solar Team kon vandaag als tweede starten aan de Sasol Solar Challenge. Na een vlotte start kenden de Belgen een dag vol pech. De volgwagen van de zonnewagen, die de status van de zonnewagen controleert, reed door een put en kreeg twee platte banden. Er werd snel gewisseld van volgwagen. Enkele uren later zorgde een oneffenheid in de weg ervoor dat de zonnewagen op twee wielen terechtkwam. Hierdoor gingen er vandaag heel wat kilometers verloren.

(persbericht)

Het Belgische Solar Team kon, na een succesvolle kwalificatieronde eergisteren, vandaag als tweede starten in de Sasol Solar Challenge, een wedstrijd voor zonnewagens in Zuid-Afrika. De studenten van de KU Leuven hadden een vlotte start. Helaas was dit geen voorbode voor hoe de rest van de dag zou verlopen.

Bewogen dag

Door twee platte banden van de volgwagen van de zonnewagen moest het team heel snel wisselen van volgwagen. Een deel van het team en bleef achter, samen met een deel van de apparatuur. Hierbij stopte de pech helaas niet voor de studenten. Wanneer de zonnewagen vertraagde om een bocht te nemen, begon deze te slippen door een onverwachte oneffenheid in de weg. De zonnewagen kwam op twee wielen terecht en schraapte met de zijkant tegen de grond. Na een korte stop om de wagen te controleren, kon er verder gereden worden. Uit veiligheidsoverwegingen reed de zonnewagen verder aan verlaagde snelheid en werden er vandaag ​ dus minder kilometers afgelegd dan gehoopt.

Vooruitzicht

Deze nacht wordt de wagen grondig gecontroleerd en de nodige reparaties zullen uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat de wagen morgen in topconditie aan de start kan verschijnen. De komende week zullen de studenten er alles aan doen om de verloren kilometers van vandaag in te halen. Het team arriveert op vrijdag 16 september in Kaapstad met hun zonnewagen.

error: Alert: Content is protected !!